Projekt PISMO je u užem izboru za najbolji EU projekt za 2019. godinu (RegioStars Awards) u kategoriji Promicanja digitalne transformacije. Na poveznici možete glasati za PISMO i pogledati koji su još projekti nominirani za ovu prestižnu nagradu 😊 https://bit.ly/31eQhup  

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. je prijavila projekt PISMO na program Europske Komisije REGIOSTARS AWARDS 2019., koji traži inovativne projekte financirane sredstvima Europske Unije, a koji predstavljaju nove pristupe regionalnom razvoju. Od 199 zaprimljenih prijava izabrani smo među 35 najboljih te smo ujedno i jedini samostalni projekt iz Hrvatske.

Slijedi glasovanje javnosti, nakon čega će stručni žiri odabrati 5 najboljih. Svečana dodjela RegioStars Awards 2019. i proglašenje pobjednika održat će se 9. listopada 2019. u Bruxellesu.

Puno ime projekta je Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora „PISMO“ (http://inkubator-pismo.eu/ ). Nositelj projekta je Razvojna agencija  SI-MO-RA, a projektom će dvije zgrade u Novskoj postati najmoderniji poduzetnički inkubator za game developere u ovom dijelu Europe. Što znači da ćemo imati najmoderniju tehnologiju: motion capture studio, glazbeni studio, opremu za video snimanje, 3D printer, VR opremu, fotogrametrija. Projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se ona nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj.

Postavili smo si 5 koraka i ostvarili ih:

  1. Uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima
  2. Radionice izrade videoigara u osnovnim i srednjim školama SMŽ
  3. Pokretanje start-upova kroz Poduzetnički inkubator PISMO
  4. Uvođenje novog četverogodišnjeg programa – Tehničar za razvoj videoigara – Ministarstvo znanosti i obrazovanja je odobrilo Tehničkoj školi Sisak izvođenje eksperimentalnog programa za stjecanje kvalifikacija Tehničar za razvoj videoigara u školskoj godini 2019./2020. https://www.youtube.com/watch?v=iBJWsN8X4Sc
  5. Potpore za pokretanje start-upova u području razvoja video igara (financijske potpore do 155.000,00 kn: od HZZ-a 55 tisuća kuna, 35 tisuća kuna od Sisačko-moslavačke županije i čak 65 tisuća kuna od Grada Novske.)