Sudjelovali smo na prvom izdanju #geeksmakerscreativitydaya, edukativnom mini pop-up festivalu posvećenom stvaralačkim novim tehnologijama, kreativnosti i budućnosti u izdanju Gradske knjižnice Rijeka i American Cornera Rijeka u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.

Središnji dio programa bila su kratka inspirativna predavanja pokretača dobrih procesa i poslova u Hrvatskoj. Naš Zvonimir Mikšić govorio je o projektu Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije. Predstavio je novi obrazovni program -Tehničar za razvoj video igara, koji se od 2019/2020. godine može upisati u Tehničkoj školi Sisak, ali i odlične gaming edukacije u Novskoj, za koje se traži mjesto više.

Uz Zvonimira, predavanja su održali: Robert Medvedec (predstavljanje uspješne karlovačke “uradi sam” priče Makerbuino posvećene poučavanju elektronike, gamingu, programiranju od rane dobi), Marko Šunjić (pokretač i voditelj izdavačke kuće Fibra, najznačajnijeg izdavača kvalitetnih stripova u Hrvatskoj), Linit dizajn (inspirativna priča riječke ekipe iza kreativne i edukativne drvene igračke), Sven Maričić (pionir 3D printanja u regiji), Nikola Anić (entuzijast retro gaminga i elektronike uz pomoć Raspberryja), Damir Medved (stručnjak za razvoj pametnih gradova).