Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“, a sa ciljem predstavljanja projekata koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Razvojna agencija SIMORA pridružila se nacionalnoj organizaciji programom nazvanim “Zelena vrata Simore”.

U utorak 30. studenog od 10 do 14 sati u prostoru Simore (Zagrebačka 44, Sisak), posjetitelji će se moći upoznati sa projektima na kojima je agencija radila ili radi, a tiču se zaštite okoliša i čuvanja prirodne baštine, energetske obnove objekata, recikliranja otpada, štednje energije i poboljšanja kvalitete zraka.

Zelena vrata Simore uključuju informiranje posjetitelja o aktualnim projektima, kao i nadolazećim natječajima, izložbu fotografija Simorinih najuspješnijih projekata, konferenciju za medije i pokretanje bloga #SimorineEKOmisli. Prema riječima organizatora, ekologija je glavna tema Simorinog Dana otvorenih vrata jer su učinci na okoliš koji proizlaze iz projekata ovog tipa i više nego poželjni. “Štoviše, treba ih i povećati, a to možemo ako paralelno sa projektima budemo razvijali i svijest o važnosti očuvanja okoliša!”, poručuju iz Simore.

Više o nacionalnoj organizaciji saznajte na linku. 

*mole se posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških mjera, te da pri ulasku predoče covid potvrdu