Otvoren je Središnji paviljon Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku. Ujedno je održana i završna konferencija dvaju projekata koje provodi Razvojna agencija SIMORA, a tiču se obnove sisačke bolnice. Kroz rekonstrukciju bolničkog kompleksa izgrađen je Središnji paviljon koji je objedinio dnevnu bolnicu i novi hitni prijem za pacijente. Projekt vrijedan više od 130 milijuna kuna svečano je otvoren uz prisustvo najviših državnih dužnosnika. Direktor RA Simora Mario Čelan predstavio je provedbu projekta.

Domaćin, ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović poželio je dobrodošlicu okupljenima i zahvalio svima koji su na neki način sudjelovali u ostvarenju ovog projekta.

Prema riječima direktora Čelana koji je govorio o provođenju projekta od 2016. do danas. „Ovo je SIMORA-in najveći projekt. Naš tim radio je cjelokupnu pripremu i provedbu. Iza nas je više od 150 koordinacija, i uz sve poteškoće uspjeli smo izgraditi novi bolnički paviljon. Zahvaljujem se svakom djelatniku Razvojne agencije i bolnice, kao i vanjskim suradnicima na poslu koji su obavili.

Premijer Andrej Plenković rekao je: „Vjerujem da je i ovo doprinos želji Vlade RH da nakon ovog razornog potresa koji je pogodio Banovinu da time investiramo i više nego što ćemo to raditi u nekim drugim dijelovima Hrvatske, jer osjećamo da nam je ovdje potrebna i gospodarska i fizička obnova te demografska revitalizacija!“.

Premijeru su u pratnji bili i potpredsjednici Vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, resorni ministar zdravstva Vili Beroš te izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Ivan Celjak.

Nazočnima je predstavljena i aplikacija izrađena u Inkubatoru PISMO, a putem koje će pacijenti lakše pronaći potreban odjel unutar paviljona. Aplikacija će dodatno poboljšati bolničke usluge i olakšati pacijentima kretanje bolnicom.