U petak, 23. listopada 2020., u prostorima Poduzetničkog inkubatora Sisak (PISAK), održana je početna konferencija prekograničnog projekta Development of Cross-Border Cooperation Network of Creative Industries (CREATIVE@CBC).

Cilj ovog projekta je razvoj mreže kreativnih industrija i osnivanje kreativnih centara s ciljem promicanja novih poslovnih modela, a u svrhu poticanja gospodarskog razvoja.

Prijavitelj projekta je Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” iz Prijedora, a partneri su Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta je 595.214,00 EUR.

Trajanje projekta je od 1.6.2020. do 31.5.2022.

 

Sve sudionike konferencije pozdravio je Mario Čelan, direktor Razvojne agencija SIMORA, a svoje viđenje kreativne industrije i poslovanja predstavili su Andreja Šeperac (SIMORA), Nenad Fijala (stanar poduzetničkog inkubatora PISMO Novska, vlasnik i direktor tvrtke Flamboyant) te Ivan Marković (stanar poduzetničkog inkubatora PISAK u Sisku, vlasnik i direktor tvrtke Maracom d.o.o.).

 

Unatoč razdoblju u kojem se svi nalazimo, konferencija projekta CREATIVE@CBC je i više nego uspješno održana! 🙂 Nakon konferencije, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka, sudionici i gosti konferencije razmijenili su svoja iskustva i ideje te s veseljem izrazili iščekivanje ponovnog susreta, offline ili online.

 

Pogledajte fotografije s konferencije: