Putem LIVE videoveze, 28.10. održana je Najavna konferencija regionalnog projekta CREATIVE@CBC – Kreativne industrije i inovativni pristup razvoju ekonomije.

 

Podsjećamo kako je cilj ovog projekta razvoj mreže kreativnih industrija i osnivanje kreativnih centara s ciljem promicanja novih poslovnih modela, a u svrhu poticanja gospodarskog razvoja.

Uz Razvojnu agenciju SIMORA, partner projekta je i Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, dok je prijavitelj projekta Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” iz Prijedora.

 

Iz Razvojne agencije SIMORA javila se Andreja Šeperac te iznijela svoje viđenje kreativne industrije u stvarnosti te, kroz primjer projekta PISMO-Novska, objasnila rast, razvoj i djelovanje kreativne industrije.

Upravo je projekt PISMO-Novska odličan primjer uspješnosti i inovativnosti na djelu koje pružaju kreativne industrije, što je prepoznato i u široj javnosti koja je projekt PISMO-Novska izabrala kao najbolji EU projekt u Hrvatskoj u 2020.

 

S veseljem iščekujemo daljnje aktivnosti projekta CREATIVE@CBC, a vas pozivamo da nas pratite na našoj internetskoj stranici i svim društvenim mrežama na kojima ćemo redovito obavještavati o novostima projekta.