Odobrena je potpora u iznosu 7.397.005,00 kn za projekt „Hrvatski dom Lekenik“.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivno je ocijenila zahtjev Općine Lekenik, za Podmjeru 7.4. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« – provedba tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« sektor lokalna infrastruktura za projekt Rekonstrukcije zgrade Hrvatskog doma Lekenik.

Projektom će se rekonstruirati i opremiti društveni dom Lekenik i turistički informativni centar u Lekeniku. Drago nam je da će projekt koji smo prijavili poboljšati uvjete i kvalitetu života stanovnika općine Lekenik.

Općina Lekenik sada nema opremljene društvene prostorije koje bi omogućile okupljanje stanovništva i organizaciju brojnih događanja.

Turističko informativni centar doprinijet će razvoju turizma na ovom području, pružati vrijedne i korisne turističke informacije te biti središnje mjesto za upravljanje turističkim aktivnostima, odnosno mjesto za promociju i jačanje turističkog identiteta Lekenika i Sisačko-moslavačke županije.

Ovim projektom koji je prijavila SI-MO-RA je iznos odobrenih sredstava za ruralna područja u 2019. porastao na 16.111.718,53 kuna.