Najavljena objava Otvorenog javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu se pomiče za drugu polovicu mjeseca kolovoza 2019. godine.

Sredstva za provedbu navedenog Projekta osigurati će se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (85%) i nacionalnih sredstava (15 %) te kako je ove godine napravljen dodatan iskorak u smislu osiguranja više sredstava čime će kroz Projekt biti omogućena dodjela većeg iznosa pojedinačne stipendije kao i veći broj korisnika stipendija u odnosu na prethodne godine. Kako je postupak odobrenja predložene operacije od strane nadležnog tijela Ministarstva rada i mirovinskog sustava pri kraju, objava Javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu se očekuje najkasnije krajem kolovoza 2019. godine.

Napominjemo kao što je bilo i proteklih godina, neovisno o datumu objave Otvorenog javnog poziva, prijave će se zaprimati od početka rujna kako bi se osigurala jednakopravna mogućnost učenicima koji će deficitarna zanimanja upisivati na drugom roku.