SVJETSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA (UNWTO) predstavila je novi NATJEČAJ ZA STARTUP-ove kojem je cilj identificirati inovatore koji bi mogli pridonijeti daljnjem razvoju ODRŽIVOG RAZVOJA kroz turizam.

 

Ovo natjecanje objedinjuje SVE SEKTORE u svrhu postizanja ciljeva održivog razvoja te stavlja INOVACIJE i ODRŽIVOST u središte globalnog gospodarskog oporavka.

 

Natječaj je otvoren za startup-ove svih vrsta, iz cijelog svijeta, pod uvjetom da:

  • inovativne su prirode i nude rješenja s dodanom vrijednošću;
  • vođeni su održivošću;
  • imaju potencijal međunarodnog rasta i mogu se primijeniti u korporacijama i destinacijama;
  • u početnom su stadiju;
  • imaju testirani pilot i poslovni plan;
  • imaju potpun tim koji redovito funkcionira.

 

17 NAJBOLJIH startup-ova dobit će potporu u povećanju uspostave i priliku promijeniti budućnost destinacija. UNWTO će predstaviti najbolje ideje svojim državama članicama, pridruženim članicama i investitorima, pružajući im jedinstvenu mogućnost umrežavanja i povezivanja.

 

DODATNE POGODNOSTI uključuju priliku za sudjelovanje na UNWTO Demo danu te pristup tehnološkoj podršci i UNWTO Inovacijskoj mreži, kao i mentorski program „jedan na jedan“ te grupne treninge na temu intelektualnog vlasništva, održivosti poslovanja i liderstva.

 

PRIJAVE SU VEĆ OTVORENE I TRAJU DO 20.9.2020., a pobjednici će biti objavljeni u studenom.

 

Više informacija pronađite na linku – https://www.unwto.org/unwto-sustainable-development-goals-global-startup-competition