Naziv natječaja: Mastercard Inovacijski fond Strive EU

Objavljen: Mastercard

Prihvatljivi korisnici: Mogu se prijaviti startupovi, etablirane tvrtke, neprofitne i druge organizacije koje imaju manje od 10 zaposlenih uz uvjet da moraju biti registrirane i djelovati u jednoj ili više od 27 članica EU. Državne institucije kao ni akademske organizacije ne mogu konkurirati za natječaj.

Prihvatljivi iznos financiranja:  Potpore se kreću od 100.000 do 500.000 eura

Prihvatljivi troškovi: 

Inovacijski fond poziva na dostavu prijedloga za digitalna i podatkovna rješenja koja podržavaju mala poduzeća na način da:

  1. Otvaraju pristup radnom kapitalu i kreditima putem tzv. embedded finance;
  2. Osiguravaju siguran put prema digitalizaciji jačanjem kibernetičke sigurnosti;
  3. Uspješno navigiraju kroz promjenjive preferencije potrošača i regulatorna očekivanja u vezi s ekološkom održivosti;
  4. Koriste prednosti umjetne inteligencije (AI) kako bi uštedjeli vrijeme i povećali prihode.

Sažetak natječaja

Mastercard je otvorio prijave za Inovacijski fond Strive EU, potpuno novu inicijativu s ciljem ubrzanja razvoja rješenja koja mogu pomoći malim europskim poduzećima na njihovom digitalnom putovanju.

Fond Strive EU će pružiti potporu do 20 projekata iz zemalja članica Europske unije putem bespovratnih sredstava u iznosu do 500.000 eura po projektu. Potpore se kreću od 100.000 do 500.000 eura, pod uvjetom da je za potpore od 250.000 € i više potrebno najmanje 10 posto sufinanciranja od strane malog poduzeća. Osim financijske podrške Fond nudi i tehničku podršku malim poduzećima, mentorstvo stručnjaka relevantnih za inovacijska rješenja koja poduzeća žele razvijati kao i promociju kroz sam program.

Rok za predaju dokumentacije: 11. ožujka 2024.

Kontakt odjel: 

Odjel za poduzetništvo, poduzetnistvo@simora.hr, 044/544-205

Link:  https://uplift.hr/informacija/mastercard-ulaze-ukupno-45-milijuna-eura-u-europska-mala-poduzeca-a-prijaviti-se-mogu-i-tvrtke-iz-hrvatske?fbclid=IwAR2RScVFf0MT5ZQnbjJe_rA_ZDCfWmci-9-iy4CGHdxwEvuVJxW5QXKNf2s