U Poduzetničkom inkubatoru PISMO, 7. lipnja održat će se konferencija INVEST IN NOVSKA, koja će okupiti brojne stručnjake iz javnog i privatnog sektora s ciljem promicanja poslovnih mogućnosti u ovom prosperitetnom slavonskom gradu.

Novska, poznata po svojim tradicionalnim industrijama poput metalne, drvne, tekstilne i poljoprivredne, u posljednje je vrijeme doživjela procvat gaming industrije. Broj start-upova, poduzeća i obrta u tom segmentu kontinuirano raste, a zaposlenost u gradu povećala se za 16% u posljednjih pet godina, dok je nezaposlenost smanjena za 50%. Ovi  rezultati jasno pokazuju kako Novska postaje sve atraktivnija destinacija za investitore i poduzetnike.

Grad Novska nudi konkurentne cijene zemljišta, izvrsnu prometnu povezanost te razne poticajne mjere za poduzetnike. Uz to, ističe se svojim programima i mjerama za podršku obiteljima i mladima, što dodatno povećava njegovu privlačnost kao idealnog mjesta za pokretanje ili proširenje poslovnih pothvata. Kvaliteta života visoko je na listi prioriteta poslodavaca i zaposlenika, a grad neprestano ulaže napore kako bi osigurao da svaki građanin uživa u mirnom i sigurnom okruženju.

Ulaganja kroz programe poticanja malog i srednjeg poduzetništva te dodatna sredstva iz EU fondova doprinose otvaranju novih radnih mjesta, uz istovremena ulaganja u društvenu, kulturnu, socijalnu i komunalnu infrastrukturu. Time se značajno podiže standard i osiguravaju bolji životni uvjeti za sve stanovnike.

Kako biste se pobliže upoznali s mogućnostima i potencijalima koje Novska nudi, pozivamo vas da nam se pridružite na investicijskoj konferenciji “Invest in Novska”, koja će se održati u petak, 7. lipnja, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2, s početkom u 10 sati.

Konferenciju će otvoriti istaknuti govornici, uključujući Mariju Kušmiš, gradonačelnicu Novske, Ivana Celjaka, župana Sisačko-moslavačke županije, Ivana Šipića, ministra demografije i useljeništva, Marina Piletića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te Antu Šušnjara, ministra gospodarstva.

O tome kako Hrvatska postaje magnet za investitore, za okruglim će stolom raspravljati Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, Luka Čirko, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada, Marko Ćosić, predsjednik Uprave Đuro Đaković, Burak Baykan, predsjednik Udruge stranih ulagača, te Alen Avdaković, direktor tvrtke Tece Industrial.

Na drugom okruglom stolu, sudionici će podijeliti svoja poduzetnička iskustva u Novskoj. Među govornicima će biti Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice, Andreja Šeperac, ravnateljica Javne ustanove Regionalni koordinator SMŽ, Zlatko Redžić, direktor tvrtke Metaflex, Krunoslava Kosina-Milutinović, projektna menadžerica tvrtke Applied Ceramics, Josipa Bencek, osnivačica tvrtke Grow, te Petar Šimić, direktor tvrtke Grad-Export.

Boženka Spahić, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, predstavit će mjere Grada Novske za obitelji i mlade, dok će Hrvoje Josip Balen, predsjednik Upravnog vijeća Sveučilišta Algebra, objasniti put od ideje do uspjeha. Završnu riječ imat će Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske.

Konferenciju organiziraju Grad Novska, Razvojna agencija Grada Novske (NORA) i tjednik Lider, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva demografije i useljeništva te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti.

Sudjelovanje na konferenciji je slobodno uz prethodnu prijavu!

Pridružite nam se i otkrijte zašto je Novska mjesto gdje vaša investicija može rasti i napredovati! Vidimo se!