Još jedna potvrda kvalitete našeg projekta. PISMO se nalazi na popisu službenih edukacijskih ustanova za tri programa: Unity, Blender i Autodesk Maya. Da bi se našli na tom popisu potrebno je imati adekvatnu opremu, prostor i najvažnije mentora s referencama. PISMO ima sve 🙂

Inkubator PISMO postaje prepoznatljiv i u međunarodnim edukativnim programima. Ostvarena je suradnja s tvrtkom Autodesk koja je inkubatoru ustupila 125 licenci svoga programa Maya 2019, vodećeg softwarea za 3d grafiku. Autodesku se pridružuje i Unity koji je u sklopu svoga programa “Unity Education” inkubatoru ustupio 20 Unity Pro licenci. Unity Pro licence uključuju i Unity Teams, iOS Pro te Android Pro licence koje će polaznici moći koristiti tijekom edukacije. I na kraju, inkubator je postao član Blender Network, najveće mreže akademskih i profesionalnih korisnika programa Blender.

Direktna korist je da možemo koristiti Unity profesionalne licence u edukaciji – inače svaka licenca košta $1500 godišnje znači ukupna vrijednost $30000. Svaka Maya licenca košta 12500kn, a od Autodeska smo dobili 125 licenci. Dok se kao članovi Blender Networka možemo povezivati s drugim organizacijama koje koriste Blender, vrijednost $250 mjesečno.