Global Game Jam natjecanje održava se od 25. – 27. siječnja 2019. godine u Novskoj i cijelom svijetu. Održava se u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija – Središte gaming industrije“, a riječ je o najvećem svjetskom događaju na kojem se stvaraju video igre. Zamišljen je tako da u isto vrijeme na cijelom svijetu developeri u roku 48 sati stvaraju video igre na zadanu temu te ih kasnije objavljuju na Global Game Jam stranicu. Nagrade dijelimo na lokalnoj razni, nagradit ćemo četiri najbolja tima na natjecanju, a zatim ide svjetsko ocjenjivanje.

Čast nam je pridružiti se jednom od preko 860 gradova cijelog svijeta, do sada je prijavljeno 864 gradova. Između ostalih tu su London, Paris, San Francisco, Peking, Rio de Janeiro, Moskva, Osaka, Shangai, Barcelona, Ciudad de Mexico.

U petak, 25. siječnja 2019. godine u 16 sati, prije natjecanja, predviđena je tiskovna konferencija na kojoj će sisačkomoslavački župan, Ivo Žinić najaviti natjecanje, ali i predstaviti novi srednjoškolski obrazovni program Tehničar za razvoj video igara.

U nedjelju, 27. siječnja 2019. godine od 17 do 19 sati ocjenjivat će se i prezentirati video igre, a od 19 sati slijedi dodjela NAGRADA za 4 najbolja tima.

Program se održava u Srednjoj Školi Novska.