Kroz prekogranični projekt CROWN prije više od 9 mjeseci tri stotine mladih iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine imalo je priliko testirati svoje poduzetničke potencijale kroz inovativne testove kognitivne snalažljivosti i kreativnosti te osobnosti i kognitivne sposobnosti. Najboljih 25 iz svake od uključenih država izabrano je za sudjelovanje u intenzivnom programu za razvoj poslovnih ideja. Program, koji je započeo u ožujku zajedničkom konferencijom i radionicama za svih 75 poslovnih ideja, lagano se bliži svom kraju i najvažnijem trenutku – izboru najboljih ideja! Događaj je nazvan The finals: and now, the #CROWN.

Navedeni cjelodnevni događaj na kojem će po tri najbolje ideje iz svake uključene države dobiti vrijednu nagradu – pripremu, realizaciju i promociju crowfunding kampanja održava se u srijedu 1. rujna, s početkom u 14 sati, u vanjskom prostoru Hotela Dvorac Jurjevec u blizini Siska. Događaj će ujedno biti i izvrsna prilika za međusobno upoznavanje i umrežavanje, ali i za susret s potencijalnim investitorima te dobivanje vrijednih komentara regionalnih stručnjaka o potencijalima svake poslovne ideje.

Finale odabira dolazi nakon niza edukacija iz područja poduzetništva, financija, marketinga, intelektualnog vlasništva, razvoja poslovnih modela, usluga i proizvoda te tradicionalnih i alternativnih izvora financiranja, a kandidati iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine ljeto su proveli radeći s iskusnim regionalnim mentorima na savladavanju izazova s kojima su se suočili tijekom razvoja poslovnih ideja. Posljednjih nekoliko tjedana kandidati rade na posljednjim detaljima svojih prezentacija koje ih očekuju prvog dana rujna.

Prema riječima Nikoline Radić iz RA SIMORA, cjelokupan program moći će se pratiti uživo, a kandidate će svojim govorima inspirirati i nekoliko renomiranih hrvatskih motivacijskih govornika. Nakon što stručni žiri odabere, proglasi i okruni pobjednike, gledatelje će nastupom nasmijati komičar Vlatko Štampar.