Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+:Sport za 2020. godinu, a Središnji državni ured za šport održat će besplatne stručne radionice osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport koje će se održati krajem 2019. godine i početkom 2020. godine

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+:Sport za 2020. godinu na koji se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije koje djeluju u području športa odnosno športske udruge te tijela javne vlasti i obrazovne institucije koje se bave znanstvenim radom ili obrazovanjem kadrova u športu.
Projekt treba biti prijavljen na jednu od tri područja aktivnosti – suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva ili neprofitna europska športska događanja. Proračun za potpore projektima u području športa iznosi 57,6 milijuna eura.
Rok za podnošenje novih prijedloga je 2. travnja 2020. godine. Informacije o uvjetima prijave objavljeni su u Programskom vodiču na Erasmus+ mrežnim stranicama Europske komisije, a tekst Poziva dostupan je na službenim jezicima Europske unije na sljedećoj poveznici.
Obavijest o datumu i mjestu održavanja radionica kao i obrazac za prijavu biti će objavljeni uskoro na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za šport.
Nacionalni Informativni dan o programu Erasmus+: Sport održat će se 26. veljače 2020. godine u Zagrebu.