Utorak, 22 rujna, 2020
Naslovnica Blog

Građevinski radovi na Središnjem paviljonu sisačke Opće bolnice bliže se kraju!

Građevinski radovi na izgradnji Središnjeg paviljona Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak bliže se svome kraju! 🙂

Trenutno se izvode radovi na unutarnjem uređenju, postavlja se fasada te se uređuje okoliš objekta. Završetak građevinskih radova predviđen je za kraj studenog, a do kraja siječnja 2021. novi Središnji paviljon bit će i opremljen.

 

Izgradnja i opremanje paviljona sufinancirani su sredstvima Europske unije u sklopu projekata „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ i „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.

Projekti su sufinancirani u iznosu od ukupno 70 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ovim projektom rekonstruirat će se bolnički kompleks, odnosno izgraditi Središnji paviljon sisačke bolnice u kojem će se nalaziti Dnevna bolnica i Objedinjeni hitni bolnički prijem. Realizacijom projekta očekuje se veća zdravstvena sigurnost, smanjenje broja dana bolničkog liječenja, brži protok pacijenata i povećanje broja slučajeva Dnevne bolnice, poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluga u Dnevnoj bolnici te povećanje zadovoljstva pacijenata pruženom uslugom. Također, očekuje se i poboljšanje hitne zdravstvene usluge objedinjavanjem svih medicinskih struka u hitnom prijemu.

 

Projekt se provodi od veljače 2017. do kraja siječnja 2021. godine.

 

Nositelj projekta je Opća Bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, a projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije – SIMORA d.o.o., koja je ujedno zadužena i za upravljanje projektom.

 

 

 

 

Pogledajte VIDEO: Natječaj Europskih strukturnih i investicijskih fondova – Znakovi kvalitete

U videozapisu vam predstavljamo natječaj Europskih strukturnih i investicijskih fondova: Znakovi kvalitete.

Cilj Poziva je povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda malih i srednjih poduzetnika, a dodijeljenim bespovratnim sredstvima, putem vaučera, sufinancirat će se projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja sljedećih znakova kvalitete:

Hrvatska kvaliteta,

Izvorno hrvatsko,

Tradicijski obrti,

Umjetnički obrti.

Natječaj je otvoren do prosinca 2020.

 

U videozapisu pogledajte više informacija o ovom natječaju:

 

Ne zaboravite se pretplatiti na YouTube kanal Kutak za poduzetnike SIMORA https://www.youtube.com/channel/UC-7Ujzc5XFlUSQJ4Bp8O_VA/featured  🙂

 

Za više informacija, kontaktirajte nas na simora@simora.hr i/ili kontakt broj 044/544 205.

U tijeku su radovi na vatrogasnom domu i kulturnom centru u Jasenovcu

Razvojna agencija SIMORA pruža stručnu pomoć u provedbi projekta rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma sa spremištem i kulturnog centra u Jasenovcu.

Vrijednost ovog projekta veća je od 5.000.000,00 kn, a financira se iz tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ Programa ruralnog razvoja.

Ovim se projektom planira unaprjeđenje infrastrukture, odnosno rekonstrukcija i opremanje vatrogasnog doma i kulturnog centra Jasenovac, a u svrhu unaprjeđenja životnih uvjeta lokalnog stanovništva, unaprjeđenja kulturnih aktivnosti i poboljšanja uvjeta rada DVD-a Jasenovac.

Pozivamo vas da nas i dalje pratite na webu i svim društvenim mrežama gdje ćemo obavještavati o napretku ovog i još brojnih drugih projekata 🙂

 

GLASAJTE ZA PROJEKT PISMO :)

Projekt PISMO uvršten je i nominiran za najbolji EU projekt u Hrvatskoj za 2020. godinu u organizaciji Jutarnjeg lista, a u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

SVOJ GLAS MOŽETE DATI DO 1.10.2020. na linku https://novac.jutarnji.hr/euprojekt2020/glasaj-za-najbolji-eu-projekt-u-hrvatskoj-2020/10480777/

Ovim putem UPRAVO VI MOŽETE PRIDONIJETI da projekt PISMO bude proglašen najboljim EU projektom u Hrvatskoj!

 

Zahvaljujemo vam na svakom glasu! 🙂

JAVNI POZIV ZA ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA

SI-MO-RA d.o.o. je objavila JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA. Prostori se brzo pune pa požurite sa svojim prijavama. Na poveznici dolje možete vidjeti koji su slobodni poslovni prostori.

Predmet ovog Javnog poziva je davanje u zakup poslovnih prostora i radnih jedinica koji se nalaze u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 1, na adresi Trg Luke Ilića Oriovčanina 8, Novska, i Poduzetničkog inkubatora PISMO 2, na adresi Radnička ulica bb, Novska.

Unutar Poduzetničkog inkubatora PISMO 2 nalaze se tri Coworking prostora koja su namještena radnim jedinicama s pregradama i bez pregrada.

Pravo na podnošenje pisane ponude imaju mikro i mala trgovačka društva (d.o.o. ili j.d.o.o.), obrti te fizičke osobe. Fizičke osobe imaju obvezu registrirati trgovačko društvo ili obrt u roku od dva mjeseca od potpisivanja Ugovora o zakupu poslovnog prostora ili radne jedinice. Navedeni pravni subjekti moraju biti registrirani za djelatnosti računalnog programiranja i povezanih djelatnosti s naglaskom na gaming industriju.

Zahtjev za zakup poslovnog prostora ili radne jedinice podnosi se popunjavanjem i slanjem obrasca zajedno s navedenom dokumentacijom na e- mail adresu: info@inkubator-pismo.eu

Javni poziv za zakup poslovnih prostora

Obrazac zahtjeva

Raspored prostora

P1 P2 P3

 

 

PISMO INKUBATOR U IZBORU ZA NAJBOLJI EU PROJEKT 2020.

Projekt PISMO Inkubator jedan je od FINALISTA za NAJBOLJI EU PROJEKT 2020.!

Izbor za najbolji EU projekt organizira Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

Projekt “Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska” prepoznat je u kategoriji Doprinos poduzetništvu, i jedan je od 20 finalista ovog izbora.

Uskoro se na web stranici Jutarnji.hr očekuje platforma na kojoj ćete UPRAVO VI MOĆI GLASATI za projekt kojeg smatrate najboljim EU projektom. Pozivamo vas da pratite našu web stranicu i sve društvene mreže jer glasanje samo što nije krenulo! 🙂

 

#PISMO #Inkubator #EU #projekt #Novska #smž #gaming #videogame

NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA U PODRUČJU ZAŠTITE OKOLIŠA I PRIRODE 2020.

INA – Industrija nafte d.d. raspisala je NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA U PODRUČJU ZAŠTITE OKOLIŠA I PRIRODE 2020.

 

PREDMET NATJEČAJA:

INA provodi Zeleni pojasprogram koji se bavi zaštitom okoliša i prirode, a u čijem je fokusu sufinanciranje projekata i uključivanje lokalne zajednice u različite aktivnosti. Poseban potprogram Zelenog pojasa u 2020. godini su klimatske aktivnosti odnosno aktivnosti na ublažavanju i prilagodbi klimatskim promjenama.

 

KORISNICI SREDSTAVA:

Pravo na prijavu imaju organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove, parkovi prirode i dobrovoljna vatrogasna društva sa sjedištem u RH. Jedna organizacija može prijaviti najviše tri projekta.

 

Maksimalni mogući iznos sufinanciranja po projektu iznosi 30.000,00 kuna.

 

Rok prijave je 16.10.2020.

 

Sve informacije dostupne su na:

https://www.ina.hr/zelenipojas/uvjeti-natjecaja/

Bilten “Zajedno do sredstava EU fondova”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Polaznici gaming edukacije u Novskoj uspješni u još jednom zadatku!

Vođe Timova i mentor

Volimo kad se polaznici naše GAMING edukacije, koju provodimo u sklopu projekta #SMŽsredištegamingindustrije dobro zabavljaju jer tada i najviše uče. Ovog puta su dobili zadatak napraviti video igru na temu „Extinction“. Uz timski rad i puno dobre zabave, dobili smo 5 video igara, koje se mogu skinuti i igrati na računalu.

Provjerite kako su se polaznici snašli u još jednom zadatku te koje su video igre mentori ocijenili najboljima. Dolje su poveznice na video igre, a ispod se nalazi i fotogalerija. Čestitamo svima na dobro obavljenom zadatku, a poredak timova je slijedeći:

  1. The Panda Predicament – Ivan Zorić, Borna Milinović, Renato Lovreković, Rea Budić Link: https://raven-insights.itch.io/the-panda-predicament

2. Legacies Of Extinction – Karlo Mađarić, Goran Lochert, Stjepan Horvat, Ante Tomasović Link: https://policeproduction.itch.io/legacies-of-extinction

3. Forsaken Wanderer – Domagoj Crnković, Nikola Klemić, Tibor Krleža, Ivan Maršanić, Igor Deletić Link: https://uncommonsensegames.itch.io/forsaken-wanderer

4. Embriotic – Lovro Tokić, Dražen Krijan, Mario Marić, Antonio Mirt, Rea Budić Link: https://mamlaz-productions.itch.io/embriotic

5. Destroy Planets  – Zoran Gačeša i Boris Baić Link: https://zgacesa2.itch.io/destroy-planets

Uskoro: NIZ EDUKACIJA ZA PODUZETNIKE u sklopu projekta “Pokreni, razvij, rasti”

S ponosom vas obavještavamo kako će ove jeseni naš projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ organizirati niz edukacija za poduzetnike. 🙂

 

Stoga vas pozivamo da pratite sve naše društvene mreže gdje ćemo objavljivati sve novosti vezane za projekt:

Twitter: @SIMORA_Croatia

 

Također, jedna od vijesti koja je došla iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je ona o produženja mjera koje se bave potporama za radna mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, o čemu možete čitati na:  https://www.hzz.hr/novosti-priopcenja/nastavak-provodjenja-potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-do-prosinca.php

 

U svakom trenutku, SIMORA-u i naš Odjel za poduzetništvo možete dobiti na 044/544 205 ili poduzetnistvo@simora.hr  🙂