Četvrtak, studeni 14, 2019
Naslovnica Blog

Posjetite izložbeni prostor Inkubatora PISMO na gaming sajmu Reboot InfoGamer!

U utorak, 12.11.2019. godine u 10 sati na Zagrebačkom Velesajmu službeno je otvoren još jedan Reboot Infogamer, jedan od najvećih gaming sajmova na svijetu. Na ovogodišnjem sajmu za posjetitelje smo pripremili nikad zabavniji izložbeni prostor Poduzetničkog inkubatora PISMO. Osim video igara, svi zainteresirani će se moći prijaviti na našu gaming edukaciju koja se održava u Novskoj.

Na otvorenju su nas posjetili premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te njihovi suradnici. Hvala svima na podršci!

Od 12. do 17.11.2019. godine posjetite izložbeni prostor Poduzetničkog inkubatora PISMO u paviljonu 8A na Zagrebačkom Velesajmu, od 10 do 20 sati. U GALERIJI pogledajte kako je bilo na otvorenju

111.187,50 kuna za OPG Cvijakić iz Sunje!

OPG CVIJAKIĆ NIKOLA prijavio je projekt na tip operacije 6.3.1 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i dobio potporu u iznosu od 111.187,50 kn. Sredstva u okviru operacije 6.3.1. namijenjena su pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održiv razvoj, rast i povećanje konkurentnosti.

Sjedište OPG-a Cvijakić je u Velikoj Gradusi, općina Sunja. Dobivena sredstva uložit će u kupovinu traktora, samohodne kosilice te malčera.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

 

 

Radni sastanak s lokalnim koordinatorima

Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije sudjelovao je u radnom sastanku s lokalnim koordinatorima koji se na inicijativu Grada Hrvatske Kostajnice održao u prostoru Gradske vijećnice Grada Hrvatske Kostajnice 11. studenoga 2019. godine.

Tema sastanka bila je  Provedba Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske i Informacijski sustav za strateško planiranje i upravljanje razvojem –SPUR.

Tijekom sastanka pojašnjen je postupak unosa projektnih ideja u Informacijski sustav odnosno Registar projekata.

Javni poziv za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija u 2020. godini

Središnji državni ured za šport raspisuje Javni poziv za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija u 2020. godini.

Cilj Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija u 2020. godini je poticanje i potpora organizacije velikih športskih manifestacija kao načina promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije športa među građanima, unapređenja sustava športa te međunarodne športske promocije Republike Hrvatske.

Središnji državni ured za šport sufinancirat će troškove organizacije velikih športskih manifestacija koje u smislu ovog Javnog poziva predstavljaju športska natjecanja međunarodnog karaktera koja se održavaju na području Republike Hrvatske u vremenskom periodu od 1. siječnja 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine te koje svojom prepoznatljivošću doprinose međunarodnom ugledu i promociji Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija je 6. prosinca 2019. godine. Više informacija možete pronaći OVDJE

370.625,00 kuna za OPG Matleković!

OPG NIKOLA MATLEKOVIĆ iz Martinske Vesi prijavio je projekt na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” te dobio potporu u iznosu od 370.625,00 kuna.

Nikola Matleković mladi je poljoprivrednik koji je iskustvo stjecao radeći uz oca i majku koji se dugi niz godina bave poljoprivredom, a 2016. godine otvorio je vlastiti OPG. Bavi  se ratarstvom i stočarstvom, točnije uzgojem krava u sustavu krava tele. Svoju budućnost i perspektivu vidi u bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom. Kroz ovaj projekt modernizirati će i povećati proizvodni kapacitet svog gospodarstva. Uložit će u kupovinu junica, tunela za skladištenje, rotodrljače i rotokose.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA d.o.o. Nikolu smo posjetili na njegovom poljoprivrednom gospodarstvu u Martinskoj Vesi.

Nagrade za sutrašnje eSport natjecanje u CS: GO!

U subotu, 9.11.2019. godine u Novskoj se održava eSport natjecanje u Counter Strike: Global Offensive (CS:GO). Mjesta više nema. Imamo 8 timova koji se natječu, a najbolje natjecatelje očekuju primamljive nagrade:

White Shark, games set comanche.

5 komada nagrada za prvu ekipu poklanja Vacom računala. Zdenko Ranogajec hvala!

Tvrtka “Big boys gradnja” poklanja za drugo mjesto 5 slušalica

SIMORA, poklanja 5 ulaznica za Reboot InfoGamer 2019. Zagreb, Velesajam (12.-17.11.2019. Uto – Ned 10.00 – 20.00 sati) Imamo svoj štand, koji morate posjetiti. 🙂

 

148.250,00 kuna za OPG Kovačević iz Roždanika!

OPG KOVAČEVIĆ JOSIP, prijavio se na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” te dobio potporu u iznosu od 148.250,00 kn.  Kovačević Josip je mladi poljoprivrednik iz Roždanika, naselja iz sastava Grada Novske, a putem ove mjere preuzeo je gospodarstvo od svoga oca. Kako bi modernizirao i unaprijedio proces rada na  svom OPG-u, Josip Kovačević će uložiti u kupovinu traktora i prikolice.

Projekt je pripremila i provodi Razvojna agencija SI-MO-RA.

Poziv na konferenciju i radionicu investicijske spremnosti!

RockPaperFounders: Mentoriranje za digitalne poduzetnike.

Kako bi se pripremili za uspjeh u 2020. i dalje, RockPaperFounders okupit će 100 izabranih poduzetnika digitalne ekonomije kako bi im omogućio da razmijene znanje i iskustvo za još bolje startup rezultate! Razgovarat ćemo o organizaciji timova, rastu i osiguravanju kapitala tako da ako želiš za mentore imati najbolje digitalne poduzetnike Hrvatske i regije, prijavi se na RockPaperFounders!

Na poveznici u nastavku možete pronaći program i pozivnice na događanje:

https://www.netokracija.com/events/rockpaperfounders2019/

Svečana dodjela diploma polaznicima edukacije za razvoj videoigara

U utorak, 5. studenoga 2019. godine u Velikoj vijećnici Grada Novske svečano su dodijeljene diplome polaznicima edukacije za razvoj video igara iz projekta „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“. Svečanoj dodjeli diploma uz Marija Čelana, direktora Razvojne agencije SI-MO-RA nazočili su ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar sa suradnicima, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić, župan Ivo Žinić zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem i domaćin, gradonačelnik Novske Marin Piletić sa suradnicima. Nakon svečanosti uručivanja diploma svi zajedno smo obišli zgradu Poduzetničkog inkubatora PISMO.

Ovo je druga generacija polaznika gaming edukacije (Unity i Blender ) koju provodimo u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. 40 polaznika u periodu od 23. travnja do 22. listopada ove godine bilo je u Novskoj upravo zbog gaming edukacije tj. zato što su svoj hobi odlučili pretvoriti u posao svojih snova. Nakon 6 mjeseci intenzivne edukacije, njih čak 20 odlučilo je pokrenuti svoju tvrtku upravo u Inkubatoru PISMO.

Uskoro kreće novi krug edukacije. Treća generacija polaznika, njih 40 starta već u ponedjeljak, 11.11.2019.

 

Radni sastanak projektnog tima SAVA BIKE ROUTE

Projekt pod vodstvom Regionalne razvojne agencije Posavje „Sava Bike Route for better connected and environmentally friendly Balkan region“ na kojem je SI-MO-RA partner, odabran je među 60 najboljih od ukupno 270 pristiglih koncepata. Sada slijedi razvoj cjelokupnog projektnog prijedloga. U utorak, 5.11.2019. godine su članovi projektnog tima imali radni sastanak kako bi završna prijava projekta SAVA BIKE ROUTE prošla i finalnu evaluaciju. Držite nam fige, par slika sa sastanka u Krškom donosimo u nastavku.