Subota, svibanj 30, 2020
Naslovnica Blog

Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni poziv „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“, ukupne vrijednosti 100.000.000,00 kuna.

Cilj Poziva je pružiti podršku procesu deinstitucionalizacije razvojem, širenjem i unaprjeđenjem kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga. Prihvatljivi prijavitelji su: centar za socijalnu skrb, ustanova, udruga, vjerska zajednica, pravna osoba Katoličke Crkve u Republici Hrvatskoj i zadruga.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu

Ministarstvo kulture je objavilo Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu.

Predmet Javnog poziva dodjela je bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2020. godini za sljedeća područja:

1. Izvedbene umjetnosti
2. Književno-nakladnička i knjižarska djelatnost
3. Vizualne umjetnosti
4. Audiovizualne djelatnosti 

Cilj Javnog poziva je potaknuti aktivnosti usmjerene na prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja kako bi se u novonastalim okolnostima COVID-19 olakšala dostupnost i omogućio pristup širem krugu korisnika i publike.

Pravo prijave imaju:

  • trgovačko društvo i zadruga (kojima nije osnivač tijelo javne vlasti)
  • obrt
  • ustanova (kojoj nije osnivač tijelo javne vlasti)
  • umjetnička organizacija
  • djelatnosti slobodnih zanimanja (uključujući umjetnike koji obavljaju samostalnu djelatnost)

Više informacija možete pronaći OVDJE

Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti

Zbog unaprjeđenja učinkovitosti proizvodnih procesa, jačanja proizvodnih kapaciteta i postizanja boljih poslovnih rezultata zadruga i drugih malih poduzetnika, obrtnika i poljoprivrednika kao korisnika mjera Ministarstva hrvatskih branitelja koji su svojim dosadašnjim poslovanjem pokazali uspješnost, objavljuje se ovaj javni poziv

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2020. godini koji će biti otvoren od 27. svibnja do 25. lipnja 2020. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ

Znamo da ste kao poduzetnici, zbog pandemije koronavirusa prisiljeni ili obustaviti svoje poslovanje ili ćete osjetiti negativne efekte. Mjere za pomoć poduzetnicima dolaze sa svih razina, te je tako i Sisačko – moslavačka županija objavila tri natječaja koje će omogućiti poduzetnicima da zadrže radna mjesta i nastave s poslovanjem: „Sufinanciranje novog zapošljavanja na području Sisačko- moslavačke županije”, “Subvencije kamata temeljem odobrenih zajmova Hamag Bicro-a”, “Kapitalne pomoći za nove investicije u proizvodnji i potpore za obrtna sredstva”, a tu je i linija Poduzetničkih kredita Sisačko – moslavačke županije.

Kroz projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ, u SIMORI vam stojimo na raspolaganju za pružanje pomoći, podrške i davanja informacija o navedenim natječajima – simora@simora.hr, 044/544 204. Zajedno možemo iskoristiti krizu kako biste donijeli strateške odluke o inoviranju poslovnog modela i njegovoj prilagodbi novim poslovnim uvjetima.

Javni poziv – projekt „Sufinanciranje novog zapošljavanja na području Sisačko- moslavačke županije“ za 2020. godinu

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv – projekt „SUFINANCIRANJE NOVOG ZAPOŠLJAVANJA NA PODRUČJU SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE“ U 2020. GODINI.

Pravo podnošenja prijave imaju:
– registrirani poduzetnici sa sjedištem na području Sisačko-moslavačke županije i/ili
posluju na području Sisačko-moslavačke županije (kao izdvojeni pogon), te zapošljavaju
kroz ovo poticajnu mjeru osobu koja ima prebivalište i mjesto rada na području Sisačko-moslavačke županije.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Izmjene natječaja za tip operacije 6.4.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prve izmjene Natječaja za provedbu Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«.

Mijenja se rok za podnošenje zahtjeva za potporu te se prijave mogu podnositi od 3. lipnja 2020. godine od 12:00 sati do 3. kolovoza 2020. godine do 12:00 sati.

Također, mijenja se definicija intenziteta javne potpore i sada iznosi:
– do 70% za sva ulaganja, osim za kupovinu poljoprivredne mehanizacije
– do 40% za kupovinu poljoprivredne mehanizacije za pružanje usluga u poljoprivrednim, šumarskim, komunalnim i građevinskim poslovima (uključujući sve samostalne i/ili priključne uređaje, oruđa i alate).

Sve izmjene natječaja i potrebnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora “Organizirani dolazak turista na područje SMŽ”

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora “Organizirani dolazak turista na područje SMŽ”.

Pravo podnošenja prijave na ovaj Javni poziv imaju turističke i putničke agencije sa područja Republike Hrvatske koje su registrirane za obavljanje turističke djelatnosti, koje organizirano dovode turiste na područje Sisačko-moslavačke županije s ciljem višednevnog smještaja kod registriranih turističkih subjekata u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Obrtna sredstva Mjera COVID-19 za poduzetnike u djelatnostima prerade drva i proizvodnje namještaja

Suradnjom Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske banke za obnovu i razvitak u okviru Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika-Covid-19, u skladu s propisanim uvjetima i proračunskim mogućnostima, uspostavljen je poseban program Obrtna sredstva Mjera COVID-19 za poduzetnike u djelatnostima prerade drva i proizvodnje namještaja kao mjera povoljnijeg kreditiranja obrtnih sredstava i sufinanciranja troškova premije osiguranja za poduzetnike koji ostvaruju najmanje 20 % poslovnih prihoda od izvoza.

Ministarstvo poljoprivrede je osiguralo iznos od 25 milijuna kuna za subvenciju kamatne stope po kreditima i sufinanciranje troškova premije osiguranja po policama osiguranja kredita, za planirani iznos plasmana po ovome programu od cca 30 milijuna eura.

Prijavili smo 33 projekta!

Na NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROJEKATA U 2020. GODINI PREMA PROGRAMU ZA FINANCIRANJE PROJEKATA LOKALNE INFRASTRUKTURE, RURALNOG RAZVOJA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA prijavili smo 33 OPG-a s područja Sisačko-moslavačke županije. Vrijednost projekata je 1.980.000,00 kuna.

Ovi projekti će im pomoći u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu, a u konačnici bolju zaradu i dostojanstveni život na ruralnom području.