Utorak, siječanj 28, 2020
Naslovnica Blog

148.250,00 kuna za OPG Golubovac iz Dvora!

OPG Golubovac Dušan iz Dvora prijavio je projekt na tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” te ostvario potporu u iznosu od 148.250,00 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Golubovac bavi se stočarstvom, a dobivena sredstva korisnik će uložiti u kupnju krava i poljoprivredne mehanizacije i opreme (traktor, plug, freza i roto kosa). Provedbom ovog projekta OPG Golubovac modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu te povećati proizvodni kapacitet.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

Info dan o programu ERASMUS+: Sport 2020.

Središnji državni ured za šport i ove godine organizira Informativni dan za potencijalne prijavitelje na Poziv Erasmus+: Sport. Informativni dan za potencijalne prijavitelje održat će se 26. veljače 2020. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, Zagreb. Početak događanja planiran je u 13:30, a završetak u 18:00 sati.

Na Info danu sudjelovat će predstavnici Europske komisije, koji će predstaviti politike i prioritete športa u okviru Europske unije, detaljnije obrazložit navedene mogućnosti koje pruža program Erasmus+: Sport te predstaviti i ostale mogućnosti financiranja iz EU fondova. Sudjelovanje predstavnika Europske komisije obogatit će ovogodišnji program Info dana te omogućiti svim sudionicima dobivanje detaljnijih informacija i bolje razumijevanje programa Europske unije.

Također, sve sudionike upoznat će se s pravilima za podnošenje prijedloga kako bi potencijalni prijavitelji bolje razumjeli mogućnosti koje pruža program Erasmus+: Sport te će se održati i panel rasprava s voditeljima projekata kroz koju će potencijalni prijavitelji steći bolji uvid u pripremu i provedbu projekata.

Na Informativnom danu mogu sudjelovati predstavnici udruga iz sustava športa i drugih prihvatljivih prijavitelja, kao što su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne javne odgojno-obrazovne ustanove.

S obzirom na ograničen broj mjesta u dvorani molimo sve zainteresirane da za sudjelovanje na Informativnom Erasmus+: Sport danu ispune Prijavu koja se nalazi na sljedećoj poveznici: http://limesurvey.srce.hr/267643?lang=hr

111.187,50 kuna za OPG Skoko!

OPG Skoko Miroslav prijavio je projekt na tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” i dobio potporu u iznosu od 111.187,50 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Skoko bavi se ratarstvom, a dobivena sredstva će uložiti u kupnju poljoprivredne opreme (traktorska prskalica, rotobrana i sijačica za kukuruz). Sjedište OPG-a nalazi se u Lipovljanima. Provedbom ovog projekta OPG Skoko modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

Javni poziv za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

U cilju provedbe Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini na području Republike Hrvatske.

Više informacija možete pronaći OVDJE

NATJEČAJ ZA PRIJAVU PROJEKATA ZDRAVSTVENIH ORGANIZACIJA – OVISNOST 2020.

Ministarstvo zdravstva objavilo je natječaj za prijavu projekata zdravstvenih organizacija u suradnji s udrugama u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2020. godinu.

Prijavitelji mogu biti isključivo zdravstvene organizacije koje su registrirane i djeluju na području liječenja i/ili prevencije ovisnosti.

Zdravstvena organizacija na ovaj Natječaj može prijaviti isključivo 1 projekt, a partnerstvo s udrugom koja djeluje u području ovisnosti je obvezno.

Zdravstvene organizacije koje se prijave na ovaj Natječaj moraju zadovoljiti sljedeće opće uvjete:
– projekt koji zdravstvena organizacija prijavljuje na ovaj Natječaj sukladan je ciljevima i djelatnostima za područje ovisnosti koje je zdravstvena organizacija utvrdila u svom Statutu;
– zdravstvena organizacija je uredno i u redovnom roku ispunila sve ugovorene obveze za prethodno odobrena sredstva Ministarstva zdravstva (redovito izvještavanje, namjensko korištenje sredstava).

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 7.000.000,00 kuna.

Rok za dostavu prijava: 17. veljače 2020. godine.

Upute za prijavitelja i ostale informacije možete pronaći OVDJE

Postani mladi ambasador za prava djece i mladih Europske unije

Ako želiš pomoći da glas djece i mladih čuju predstavnici Europske unije, prijavi se i postani mladi ambasador za prava djece i mladih Europske unije!

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozivaju djecu i mlade da postanu dio ove inicijative te da sudjeluju u raspravama i donošenju odluka koje se tiču njihovih vršnjaka. Mladi ambasadori biraju se na mandat od dvije godine (do kraja 2021. godine), a sudjelovat će i u aktivnostima tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a, koje je započelo 1. siječnja i trajat će do 30. lipnja 2020. godine. Predsjedanje Vijećem EU-a za svaku je državu članicu važna uloga koja donosi brojne izazove, ali i prilike. Zadaća mladih ambasadora bit će podizanje svijesti među donositeljima odluka o problemima i izazovima s kojima se mladi svakodnevno susreću, podržavanje aktivnosti i inicijative djece i mladih u Hrvatskoj, sudjelovanje na konferencijama i debatama, održavanje govora, pripremanje poruka za medije i poticanje njihovih vršnjaka na uključivanje.

Uz aktivnosti koje obuhvaća predsjedanje Vijećem EU-a, mladi će ambasadori imati priliku surađivati i s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku kao savjetnici u razvijanju UNICEF-ovih programa za djecu i mlade. Mladi ambasadori tako će dobiti priliku govoriti o svojim iskustvima, podijeliti svoje stavove, predlagati teme za rasprave i aktivnosti te moguća rješenja za probleme svojih vršnjaka.

Kriteriji za odabir:

·         imaš između 12 i 17 godina

·         dobro govoriš i pišeš engleski jezik

·         lako se izražavaš, imaš dobre komunikacijske vještine i spreman/spremna si na javne nastupe i medijske izjave

·         voliš raditi u timu

·         rado online dijeliš znanje i materijale sa svojim vršnjacima (primjerice, kroz blogove, a za starije od 13 godina i kroz objave na društvenim mrežama, snimanjem videouradaka, intervjua i sl.)

·         poželjno je, ali ne i nužno, da imaš iskustva u volontiranju ili angažmanu u društveno korisnim inicijativama u zajednici

·         želiš da Europa postane mjesto u kojem će se svi osjećati uključeno

Svi troškovi sudjelovanja mladih ambasadora u navedenim aktivnostima bit će u potpunosti pokriveni. Kako bi bili spremni za svoj mandat, svi mladi ambasadori proći će edukaciju o dječjim pravima, načinima funkcioniranja Europske unije, a vježbat će i prezentacijske te komunikacijske vještine.

Više informacija i prijava na poveznici http://www.mvep.hr/hr/mediji/ostale-vijesti/postani-mladi-ambasador-za-prava-djece-i-mladih-europske-unije,59542.html

370.625,00 kuna za OPG Balašković iz Siska!

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Balašković Ivica iz Siska prijavio je projekt na tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” te dobio potporu u iznosu od 370.625,00 kuna. OPG Balašković bavi se uzgojem teladi, a dobivena sredstva korisnik će uložit u kupnju poljoprivredne mehanizacije i opreme (traktor, plug, drljača i rolobalirka). Provedbom ovog projekta OPG Balašković modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

Obnovite svoj dom i budite energetski učinkoviti!

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je najavio skoru objavu javnog poziva za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u kućanstvima i višestambenim zgradama. Građanima će biti na raspolaganju 142 milijuna kuna za obiteljske kuće te 152 milijuna kuna za višestambene zgrade, a stopa sufinanciranja iznositi će 60%.

Za pomoć oko prijave na natječaj obratite se timu SI-MO-RA d.o.o.

Sufinancirat će se:

  • povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora:

– energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda, krova (sva potrebna oprema i radovi vezani uz povećanje toplinske zaštite, uključujući npr. hidroizolaciju, zamjenu konstrukcijskih elemenata krova i dr. – detalji se propisuju u javnom pozivu);

– zamjena stolarije ovojnice grijanog prostora novom;

  • cjelovita energetska obnova, koja podrazumijeva kombinaciju mjera na vanjskoj ovojnici i ugradnje sljedećih sustava za korištenje OIE:

– sustavi s sunčanim toplinskim pretvaračima;

– sustavi na drvnu sječku/pelete;

– dizalice topline zrak-voda, voda-voda ili zemlja-voda;

– fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Objava javnog poziva predviđa se krajem prvog kvartala ove godine, a budući da očekujemo jako velik broj prijava, obratite nam se što prije na broj telefona 044 544 930 ili 044 522 793

111.187,50 kuna za OPG Tumpak iz Mahova!

OPG Tumpak Janica prijavila je projekt na tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” te dobila potporu u iznosu od 111.187,50 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tumpak bavi se ratarstvom i pčelarstvom, a dobivena sredstva korisnica će uložiti u kupnju poljoprivredne opreme i uređenje objekta za proizvodnju meda. Sjedište OPG-a nalazi se u mjestu Mahovo, općina Martinska Ves. Provedbom ovog projekta OPG Tumpak modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

Javni natječaj za financiranje programa i projekata sredstvima za donacije i pokroviteljstva

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni natječaj za financiranje programa i projekata sredstvima za donacije i pokroviteljstva. Ovim natječajima SMŽ želi pružiti dodatni poticaj udrugama i organizacijama civilnog društva.

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE