Ponedjeljak, svibanj 25, 2020
Naslovnica Blog

Svečana dodjela diploma trećoj generaciji polaznika gaming edukacije u Novskoj!

Ponosni smo na svih 45 polaznika koji su nakon 6 mjeseci učenja i vrijednog rada uspješno završili edukaciju za razvoj videoigara. To su dokazali odličnim završnim radovima.

Na kraju ove priče, u petak, 22. svibnja 2020. godine u Inkubatoru PISMO župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić svečano im je uručio diplome. Tako smo ispratili već treću generaciju polaznika edukacije, koju provodimo u sklopu projekta  „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“ u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Neki od polaznika odlučili su pokrenuti vlastitu tvrtku upravo u Inkubatoru PISMO. Ono što je sigurno ovdje imaju vrhunske uvjete za uspjeh. Svima želimo puno uspjeha na poslovnom putu, koji ćemo ponosno pratiti i dalje! 🙂

Otvoreni novi natječaji u području zdravlja, demografskih promjena i kvalitete života

Otvoreni su novi natječaji u sklopu programa Obzor 2020 u području zdravlja, demografskih promjena i kvalitete života.

Natječaji su tematski vezani uz pandemiju bolesti COVID-19 izazvane novim koronavirusom SARS-CoV-2, a riječ je o drugom krugu natječaja vezanih uz ovu temu.

U sklopu ovog kruga natječaja, pored usmjeravanja financijskih sredstava na poticanje istraživanja usmjerenih na razvoj cjepiva i lijekova za borbu protiv koronavirusa, Europska komisija je poseban naglasak stavila i na istraživanje socijalnih, političkih i ekonomskih posljedica pandemije. Stoga, u pojedinim natječajima posebice se potiče formiranje interdisciplinarnih timova koji uključuju snažnu suradnju sa znanstvenicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Nagrade za 3 najbolje video igre – šah!

Podsjećamo, u petak, 22. svibnja 2020. godine je rok za slanje vašeg personaliziranog šaha, nastalog u našoj prvoj BESPLATNOJ ONLINE radionici “Kako napraviti video igru – šah”. Ako želite još jednom sve proći, svih 11 epizoda nalazi se na YouTube kanalu Inkubator PISMO Edukacije ili na poveznici OVDJE
Svoje radove šaljite u .zip file-u na e-mail: info@pismo-inkubator.eu
Nakon toga stručni žiri u sastavu: Zvonimir Mikšić, Dominik Cvetkovski, Alojzije Janković i Mario Čelan odabrat će tri najbolje video igre te ih nagraditi.

Nagrade je pripremio Destinacijski menadžment ZRIN:

1. nagrada: Izlet u Park prirode Lonjsko polje (za 2 osobe)
2. nagrada: Top Terme d.o.o. Topusko – kupanje i ručak ( za 2 osobe)
3. nagrada: Bike avantura na Moslavačku goru ( za 4 osobe)
Veliko hvala svim sponzorima: TOP TERME d.o.o. Topusko, Park prirode Lonjsko polje, Žbica bike Kutina i Destinacijski menadžment ZRIN.

JAVNI POZIV „I JA PUTUJEM“ 2020.

I ove godine Zaklada “Hrvatska za djecu” u okviru projekta “I ja putujem” omogućuje putovanja potrebitoj djeci i njihovim obiteljima.

Ako želite svom djetetu / djeci ispuniti san i omogućiti im nezaboravno ljetovanje, pošaljite nam pismo na temu: Mom djetetu / Mojoj djeci i ispunite potrebne izjave.
Prijave za putovanje šaljite isključivo na e-mail adresu: info@zhzd.hr u pdf. ili jpg. formatu (slika ili scan dokumenata).

Pravo na prijavu imaju obitelji i djeca koja nisu koristila istu ili sličnu potporu za ljetovanje u 2020. godini, niti su osvojili pravo na obiteljsko putovanje u sklopu projekta Zaklade „Hrvatska za djecu“ „I ja putujem“ za 2018. i 2019. godinu. Rok za prijavu je 28.5.2020. a ostale uvjete te izjave koje je potrebno ispuniti pogledajte na sljedećem linku: https://www.zhzd.hr/obavijesti/

Kapitalna pomoć za nove investicije u proizvodnji i potpore za obrtna sredstva

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv – Kapitalne pomoći za nove investicije u proizvodnji i potpore za obrtna sredstva.

Prihvatljivi prijavitelji su obrti i mikro trgovačka društva ( d.o.o. i j.d.o.o.) koji imaju sjedište i obavljaju djelatnost na području Sisačko-moslavačke županije.

Potpora može iznositi do 100% prihvatljivih troškova, a najviše do 30.000,00 kuna. Rok za prijavu je 19.6.2020. a više informacija možete pronaći OVDJE

Završila je još jedna šestomjesečna gaming edukacija u Novskoj!

Utorak, 19. svibnja 2020. godine je zadnji dan naše gaming edukacije u Novskoj. Treću generaciju polaznika sigurno ćemo pamtiti po izvanrednoj situaciji koju je prouzročila pojava pandemije korona virusa. Prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite polaznici su 16.ožujka 2020. godine napustili omiljene učionice i edukacija se od tada odvijala ONLINE.

Uz malo veću angažiranost mentora, sretni smo što je unatoč poteškoćama 45 polaznika uspješno završilo edukaciju. To su dokazali odličnim završnim radovima. Ovo je možda kraj edukacije, ali vjerujemo i početak uspješnih poslovnih priča koje ćemo s ponosom pratiti.

 

Objavljene I. izmjene Godišnjeg plana objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. objavilo je I. izmjene Godišnjeg plana objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu u okviru OPULJP-a. Izmjene Godišnjeg plana objave poziva objavljuju se s ciljem informiranja javnosti o promjenama u okviru planiranja Poziva, kao i omogućavanja pravovremene pripreme projektnih prijedloga.

I. izmjene Godišnjeg plana objave poziva za 2020. godinu dostupne su OVDJE

Najavljen novi datum poziva WiFi4EU

Novi datum otvaranja četvrtog i posljednjeg poziva inicijative WiFi4EU najavljen je za 3. lipnja 2020. u 13:00 CEST i bit će otvoren do 17:00 CEST 4. lipnja 2020. godine.

Inicijativa WiFi4EU promiče besplatan pristup Wi-Fi-u građanima u javnim prostorima, uključujući parkove, trgove, javne zgrade, knjižnice, domove zdravlja i muzeje u općinama širom Europe.

Inicijativa WiFi4EU pruža općinama mogućnost da se prijave za vaučere u vrijednosti od 15 000 eura u svrhu instaliranja Wi-Fi opreme. Više informacija možete pronaći OVDJE

Objavljen trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Umjetnost i kultura online“

Ministarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Umjetnost i kultura online“.

Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.
Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina.
Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti).

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25.000.000,00 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr .

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iscrpljenja financijske omotnice.

Natječaj za prijavu projekata za financiranje za 2020. godinu

Zaklada Novo Sutra objavila je Natječaj za prijavu projekata za financiranje za 2020. godinu.

Područja prijave:
– Odgoj, obrazovanje i znanost
– Baština
Humanost i društvo
Pravo prijave na natječaj imaju:
Organizacije civilnog društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj – npr. udruge, ustanove, zajednice, škole, visoka učilišta, domovi i ostale organizacije civilnog društva
Natječaj je otvoren do 16.6.2020. a više informacija možete pronaći OVDJE