Četvrtak, svibanj 28, 2020
Naslovnica Blog

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora “Organizirani dolazak turista na područje SMŽ”

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora “Organizirani dolazak turista na područje SMŽ”.

Pravo podnošenja prijave na ovaj Javni poziv imaju turističke i putničke agencije sa područja Republike Hrvatske koje su registrirane za obavljanje turističke djelatnosti, koje organizirano dovode turiste na područje Sisačko-moslavačke županije s ciljem višednevnog smještaja kod registriranih turističkih subjekata u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Obrtna sredstva Mjera COVID-19 za poduzetnike u djelatnostima prerade drva i proizvodnje namještaja

Suradnjom Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske banke za obnovu i razvitak u okviru Programa osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika-Covid-19, u skladu s propisanim uvjetima i proračunskim mogućnostima, uspostavljen je poseban program Obrtna sredstva Mjera COVID-19 za poduzetnike u djelatnostima prerade drva i proizvodnje namještaja kao mjera povoljnijeg kreditiranja obrtnih sredstava i sufinanciranja troškova premije osiguranja za poduzetnike koji ostvaruju najmanje 20 % poslovnih prihoda od izvoza.

Ministarstvo poljoprivrede je osiguralo iznos od 25 milijuna kuna za subvenciju kamatne stope po kreditima i sufinanciranje troškova premije osiguranja po policama osiguranja kredita, za planirani iznos plasmana po ovome programu od cca 30 milijuna eura.

Prijavili smo 33 projekta!

Na NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROJEKATA U 2020. GODINI PREMA PROGRAMU ZA FINANCIRANJE PROJEKATA LOKALNE INFRASTRUKTURE, RURALNOG RAZVOJA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA prijavili smo 33 OPG-a s područja Sisačko-moslavačke županije. Vrijednost projekata je 1.980.000,00 kuna.

Ovi projekti će im pomoći u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu, a u konačnici bolju zaradu i dostojanstveni život na ruralnom području.

 

Javni poziv po projektu “Subvencije kamata temeljem odobrenih zajmova Hamag Bicro-a” za 2020. godinu

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv po projektu “Subvencije kamata temeljem odobrenih zajmova Hamag Bicro-a” za 2020. godinu.

Pravo podnošenja prijave na ovaj Javni poziv imaju:
poduzetnici koji su prilikom podnošenja Zahtjeva na Javni poziv prethodno ostvarili pravo
na korištenje jednog od HAMAG BICRO Investicijskih zajmova (ESIF mikro zajmovi, ESIF
mali zajmovi, mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj) te Zajmova za obrtna sredstva (ESIF
mikro zajmovi.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Objavljen natječaj za osiguranje usjeva, životinja i biljaka

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi natječaj za provedbu Mjere 17 Upravljanje rizicima, Podmjere 17.1 Osiguranje usjeva, životinja i biljaka iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 100.000.000,00 kuna.

Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 € u kunskoj protuvrijednosti, a intenzitet javne potpore iznosi do 70% prihvatljive premije osiguranja.

Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu s pripadajućom dokumentacijom je od 1. lipnja od 12:00 sati do 31. prosinca 2020. godine do 12:00 sati.

Više informacija možete pronaći OVDJE

Projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ

Zašto je poduzetništvo važno, ali i zanimljivo? Nekoliko je razloga: financijska neovisnost (kontrola nad svojim zaradama), ideje i kreativnost (pretvaranje vlastitih ideja u stvarnost), izazov (poduzetništvo donosi izazove, ali i nagrade koje dolaze naporom koji ulažete u borbu s tim izazovima). U svakodnevnom životu, postoji niz problema koji jednom kad su riješeni život čine lakšim, a nas dovode u situaciju da ne znamo kako smo funkcionirali prije toga. Da li se vi želite upustiti u avanturu, postati poduzetnik i riješiti neki problem?

Kroz projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ, SIMORA pruža mogućnost pojedincima da se pripreme i postanu poduzetnici  – pružajući sve potrebne informacije o osnivanju bilo kojeg oblika poslovanja, organizirajući edukativne radionice, a na raspolaganju je i YouTube kanal SIMORA.

Kako biste bili spremni za ulazak u svijet poduzetništva, obratite nam se na 044/544 205, simora@simora.hr ili na adresi Rimska 28, Sisak.

Svečana dodjela diploma trećoj generaciji polaznika gaming edukacije u Novskoj!

Ponosni smo na svih 45 polaznika koji su nakon 6 mjeseci učenja i vrijednog rada uspješno završili edukaciju za razvoj videoigara. To su dokazali odličnim završnim radovima.

Na kraju ove priče, u petak, 22. svibnja 2020. godine u Inkubatoru PISMO župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić svečano im je uručio diplome. Tako smo ispratili već treću generaciju polaznika edukacije, koju provodimo u sklopu projekta  „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“ u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Neki od polaznika odlučili su pokrenuti vlastitu tvrtku upravo u Inkubatoru PISMO. Ono što je sigurno ovdje imaju vrhunske uvjete za uspjeh. Svima želimo puno uspjeha na poslovnom putu, koji ćemo ponosno pratiti i dalje! 🙂

Otvoreni novi natječaji u području zdravlja, demografskih promjena i kvalitete života

Otvoreni su novi natječaji u sklopu programa Obzor 2020 u području zdravlja, demografskih promjena i kvalitete života.

Natječaji su tematski vezani uz pandemiju bolesti COVID-19 izazvane novim koronavirusom SARS-CoV-2, a riječ je o drugom krugu natječaja vezanih uz ovu temu.

U sklopu ovog kruga natječaja, pored usmjeravanja financijskih sredstava na poticanje istraživanja usmjerenih na razvoj cjepiva i lijekova za borbu protiv koronavirusa, Europska komisija je poseban naglasak stavila i na istraživanje socijalnih, političkih i ekonomskih posljedica pandemije. Stoga, u pojedinim natječajima posebice se potiče formiranje interdisciplinarnih timova koji uključuju snažnu suradnju sa znanstvenicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Nagrade za 3 najbolje video igre – šah!

Podsjećamo, u petak, 22. svibnja 2020. godine je rok za slanje vašeg personaliziranog šaha, nastalog u našoj prvoj BESPLATNOJ ONLINE radionici “Kako napraviti video igru – šah”. Ako želite još jednom sve proći, svih 11 epizoda nalazi se na YouTube kanalu Inkubator PISMO Edukacije ili na poveznici OVDJE
Svoje radove šaljite u .zip file-u na e-mail: info@pismo-inkubator.eu
Nakon toga stručni žiri u sastavu: Zvonimir Mikšić, Dominik Cvetkovski, Alojzije Janković i Mario Čelan odabrat će tri najbolje video igre te ih nagraditi.

Nagrade je pripremio Destinacijski menadžment ZRIN:

1. nagrada: Izlet u Park prirode Lonjsko polje (za 2 osobe)
2. nagrada: Top Terme d.o.o. Topusko – kupanje i ručak ( za 2 osobe)
3. nagrada: Bike avantura na Moslavačku goru ( za 4 osobe)
Veliko hvala svim sponzorima: TOP TERME d.o.o. Topusko, Park prirode Lonjsko polje, Žbica bike Kutina i Destinacijski menadžment ZRIN.

JAVNI POZIV „I JA PUTUJEM“ 2020.

I ove godine Zaklada “Hrvatska za djecu” u okviru projekta “I ja putujem” omogućuje putovanja potrebitoj djeci i njihovim obiteljima.

Ako želite svom djetetu / djeci ispuniti san i omogućiti im nezaboravno ljetovanje, pošaljite nam pismo na temu: Mom djetetu / Mojoj djeci i ispunite potrebne izjave.
Prijave za putovanje šaljite isključivo na e-mail adresu: info@zhzd.hr u pdf. ili jpg. formatu (slika ili scan dokumenata).

Pravo na prijavu imaju obitelji i djeca koja nisu koristila istu ili sličnu potporu za ljetovanje u 2020. godini, niti su osvojili pravo na obiteljsko putovanje u sklopu projekta Zaklade „Hrvatska za djecu“ „I ja putujem“ za 2018. i 2019. godinu. Rok za prijavu je 28.5.2020. a ostale uvjete te izjave koje je potrebno ispuniti pogledajte na sljedećem linku: https://www.zhzd.hr/obavijesti/