Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv srednjim strukovnim, umjetničkim i mješovitim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam 2024.

Predmet Javnog poziva je sudjelovanje u financiranju troškova izrade projekata. Sredstva su namijenjena za projekte koji nude doprinos:

(1) povezivanju obrazovnog sustava i gospodarskih subjekata u ugostiteljstvu i  turizmu

(2) poboljšanju pristupačnosti osobama s invaliditetom (i turistima i zaposlenicima)

(3) ublažavanju utjecaja turizma na klimu i okoliš i obratno (ublažavanje – smanjivanje emisija stakleničkih plinova mjerama npr. energetske učinkovitosti, elektromobilnosti i sl. te prilagodbu klimatskim promjenama – korištenje rješenja zelene  infrastrukture, digitalnih rješenja za rano uzbunjivanje o toplinskim valovima i ekstremnim vremenskim događajima, smanjenje otpada, smanjenje upotrebe plastike i sl.)

Prijavu na javni poziv mogu podnijeti srednje strukovne, umjetničke i mješovite škole s učenicima upisanim isključivo u strukovna ili umjetnička zanimanja. Spomenuti prijavitelj projekt može prijavit samostalno ili u partnerstvu s jednom ili više

drugih škola tj. srednjim strukovnim, umjetničkim i mješovitim školama s učenicima upisanim isključivo u strukovna ili umjetnička zanimanja, iz istog ili različitog obrazovnog sektora. Osnivač škola prijavitelja i škola partnera mora biti Grad Zagreb, županija ili Republika Hrvatska.

Ukupna planirana vrijednost javnog poziva: 290.000,00 EUR. Iznos zatraženih sredstava može biti najviše:

  • do 5.500,00 EUR ukoliko se prijavljuje 1 škola
  • do 11.000,00 EUR ukoliko se projekt prijavljuje u partnerstvu 2 ili više škola

Prijavitelj po pojedinom projektu može tražiti do 100% vrijednosti projekta.

Prijavitelj može prijaviti samo jedan projekt.

Rok: 14.11.2024.

Poveznica: Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske – T U R I Z A M (gov.hr)