Nadležno tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Područje: Inkluzivno tržište rada i poticanje zapošljavanja

Prijavitelji: Socijalni partneri (sindikati, udruge sindikata više razine, udruge poslodavaca i udruge poslodavaca više razine)

Sažetak: Socijalni dijalog i socijalno partnerstvo u temeljima su europskog socijalno-tržišnog gospodarstva. Dio su pravne stečevine EU te predstavljaju temelj izgradnje demokratskog društva. Postizanje dogovora između interesa radnika i poslodavaca, kao i predstavnika Vlade o temama zajedničkog interesa u području gospodarske i socijalne politike ključ su učinkovitog funkcioniranja tržišta rada i razvoja društva. U svrhu ostvarenja ciljeva ESF+, pravedne socijalne zaštite, izgradnje otporne radne snage, uključivih i povezanih društava, kao i načela Europskog stupa socijalnih prava, nužan je nastavak ulaganja u jačanje kapaciteta socijalnih partnera u obliku osposobljavanja, umrežavanja, ali i unapređenja postojećih i razvoja novih usluga namijenjenih članstvu.

Opći cilj: nastavak jačanja socijalnog partnerstva i socijalnog dijaloga radi daljnje prilagodbe zahtjevima tržišta rada.

Specifični cilj: ojačati kapacitete socijalnih partnera za djelovanje na tržištu rada kroz njihovo osposobljavanje i umrežavanje te razvoj usluga namijenjenih članstvu.

Ciljne skupine: socijalni partneri (sindikati, udruge sindikata više razine, udruge poslodavaca i udruge poslodavaca više razine)

Ukupan iznos Poziva: 6.000.000,00  EUR

Trajanje projekata: Razdoblje provedbe projekta može trajati najmanje 12 mjeseci, a najviše 24 mjeseca od datuma kada je na snagu stupio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Projektni prijedlozi zaprimaju se isključivo elektroničkim putem, koristeći informacijski sustav eKohezija koji se nalazi na URL adresi https://ekohezija.gov.hr/. Za pristup sustavu moguće je koristiti preglednike Google Chrome ili Microsoft Edge.

Rok 2.12.2024. do 16:00 h

Poveznica: Natječaji – Europski socijalni fond (esf.hr)