Radovi na obnovi, rekonstrukciji i opremanju zgrade bivše Komande u Sisku u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog, vrijedni 3,2 milijuna eura, privode se kraju i, za očekivati je, da će novoobnovljeni prostor primiti nove korisnike do kraja ove godine. Ujedno ovo je i buduća adresa na kojoj će djelovati Razvojna agencija SIMORA i Regionalni koordinator SMŽ.

Cjelovitu obnovu ovog objekta Sisačko-moslavačka županija provodi sredstvima Fonda solidarnosti EU putem Ministarstva kulture i medija, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i županijskog proračuna, a vrijednost radova iznosi 3,2 milijuna eura. Prvo je ovo veliko ulaganje u ovaj objekt otkako je izgrađen.

Tijekom dosadašnjih radova ojačana je konstrukcija objekta, izvedeni su novi podovi, zidovi i stropovi, postavljena je nova stolarija i ugrađene nove instalacije. Na objektu je ugrađena i energetski učinkovita vanjska ovojnica, novo je krovište, a uveden je sustav grijanja dizalicama topline čime je postignuta i značajna energetska učinkovitost zgrade. U zgradi je ugrađeno i dizalo koje će olakšati kretanje osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a koji objekt prije nije imao.

Radove u tijeku obišao je i župan SMŽ I. Celjak. „U glavnoj zgradi i aneksu u kojem se nalaze uredi radovi su u završnoj fazi, odnosno trenutno se izvode unutarnji obrtnički radovi. Kada ti radovi završe, kreću i završni obrtnički radovi na drugom aneksu u kojem se prije potresa nalazila kino dvorana. Nakon završetka radova u samoj zgradi, slijede radovi uređenja okoliša koji obuhvaćaju sanaciju odvodnje“, rekao je župan Ivan Celjak.

Nakon završene obnove u zgradu će smjestiti Državni inspektorat RH (Ispostava Sisak), Ministarstvo obrane RH (Područni odsjek Sisak), Ministarstvo hrvatskih branitelja (Područni odjel Sisak), Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Razvojna agencija SMŽ SI-MO-RA, Turistička zajednica SMŽ, Vatrogasna zajednica SMŽ i Crveni križ SMŽ, a useljenje korisnika očekuje se najkasnije do kraja godine.

Izgled budućeg uređenja: