OPG Benak Milena iz Dvora prijavila je projekt na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” i dobila potporu u iznosu od 372.000 kuna.

OPG Benak bavi se stočarstvom, a dobivenom potporom planiraju kupiti potrebnu poljoprivrednu mehanizaciju te proširiti matično stado. Ovim ulaganjem će unaprijediti proces poslovanja na poljoprivrednom gospodarstvu, ali i povećati prihode.

Natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” predstavlja dobru priliku svim mladim poljoprivrednicima od 18 do 40 godina, koji bespovratna EU sredstva u iznosu od 50.000 eura, mogu koristiti za kupnju poljoprivrednog zemljišta, domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda i sl.

Projekt je pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA. Ovim projektom smo na 20.840.631,09 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.