Projekt “Pun Ceker – kupujmo lokalno”

Projekt Pun Ceker – Kupujmo lokalno! osmišljen je s ciljem okupljanja proizvođača poljoprivrednih i nepoljoprivrednih proizvoda s područja Sisačko-moslavačke županije. Trenutno ima tri trgovine, u Sisku, Kutini i Novskoj te internetsku trgovinu www.kupujmo-lokalno.hr, a prisutan je i na drugim internetskim prodajnim platformama, a u planu je proširenje i na ostatak Hrvatske kao i izvan granica države. Trgovine Pun Ceker – Kupujmo lokalno! u ponudi ima preko 1000 različitih proizvoda kao što su: čajevi, kava, domaći ocat, kandirano voće, likeri i rakije, marmelade i džemovi, matični sokovi, med i proizvodi na bazi meda, nakit, vino, suhomesnati proizvodi, ekoproizvodi od aronije, domaća brašna poput heljdinog, bučinog, kestenovog, pirovog… poklon paketi, prirodni sokovi, proizvodi od čokolade, unikatne torbice, trake za kosu, maske za spavanje, suveniri, proizvodi od mesa gusaka: mast, pašteta i sl.

Ciljevi i očekivani rezultati

Projekt ima za cilj umrežavanje poljoprivrednih i nepoljoprivrednih proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije u svrhu povećanja društvenog standarda i kvalitetnijeg života građana ove županije radi lakše komunikacije, rješavanja administrativnih poslova te radi lakšeg ostvarivanja zajedničkog cilja – promicanja lokalne proizvodnje i potrošnje i ukazivanje cjelokupnoj zajednici na bogatstvo kojem obiluju naši krajevi. Također jedan od ciljeva je i ulazak na druga tržišta izvan Sisačko-moslavačke županije, ali i izvan granica države.

Očekivani rezultati su veća potražnja za lokalnim/domaćim proizvodima te postati primjerom dobre prakse kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Vrijednost projekta: /

Trajanje: 2014 –

Kontakt osoba: Nerina Sarkotić

Kontakt telefon: +385 95 3083 918

Kontakt e-pošta: nerina@pun-ceker.hr

web: www.kupujmo-lokalno.hr, www.pun-ceker.hr

Nositelj projekta: Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o.

Partneri: Sisačko-moslavačka županija

Aktivnosti projekta:

– upravljanje projektom

– promocija i marketing

– otvaranje i opremanje trgovina na području Sisačko-moslavačke županije