Projekt “Pun Ceker – kupujmo lokalno”

 

Projekt Pun Ceker – kupujmo lokalno osmišljen je s ciljem okupljanja proizvođača poljoprivrednih i nepoljoprivrednih proizvoda s područja Sisačko-moslavačke županije. Trenutno kroz 4 prodajna mjesta djeluje samo na području Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Kutina, odmorište Stari Hrastovi na autocesti Zagreb-Lipovica, i Novska) ali u planu je proširenje i na ostatak Hrvatske kao i izvan granica države. Trgovine Pun Ceker-kupujmo lokalno u ponudi imaju razne skupine proizvoda, kao što su: čajevi, kava, domaći ocat, kandirano voće, likeri, marmelade i džemovi, matični sokovi, med i proizvodi na bazi meda, mliječni proizvodi, nakit, poklon paketi, prehrambeni proizvodi, prirodni sokovi, proizvodi od čokolade i sl.

Ciljevi i očekivani rezultati

Projekt ima za cilj umrežavanje poljoprivrednih i nepoljoprivrednih proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije u svrhu povećanja društvenog standarda i kvalitetnijeg života građana ove Županije, te radi lakše komunikacije, rješavanja administrativnih poslova te radi lakšeg ostvarivanja zajedničkog cilja- promicanje lokalne proizvodnje i potrošnje, te ukazivanje cjelokupnoj zajednici na bogatstvo kojem obiluju naši krajevi. Također jedan od ciljeva je i ulazak na druga tržišta izvan Sisačko-moslavačke županije ali i izvan granica države.

Očekivani rezultati su veća potražnja za lokalnim/domaćim proizvodima, te postati primjerom dobre prakse kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Vrijednost projekta: /

Trajanje: 2014 –

Kontakt osobe: Marko Paić, upravitelj zadruge, 095 3888 480

Nositelj projekta: Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o.

Partneri: Sisačko-moslavačka županija,

Aktivnosti projekta:

– upravljanje projektom

– promocija i marketing

– otvaranje i opremanje trgovina na području Sisačko-moslavačke županije