Petak, 30 listopada, 2020
Naslovnica Blog

Bilten “Zajedno do sredstava EU fondova”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Javni poziv za sufinanciranje korištenja EnU i OIE u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje korištenja EnU i OIE u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima.

Predmet Poziva je dodjela sredstava Fonda za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti (EnU) i/ili korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima (proizvodna i/ili prerađivačka industrija) kojima se ostvaruje ušteda energije od minimalno 30 % uz jednake izlazne parametre predmetnog sustava ili procesa.

Pravo na sredstva Fonda sukladno ovom Pozivu mogu ostvariti trgovačka društva u javnom sektoru i izvan javnog sektora, fizičke osobe (obrtnici) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva za projekte iz industrijskog sektora i područja industrijskih proizvodnih procesa te iz ostalih postrojenja sukladno točki I. ovog Poziva.

Fond će korisnicima dodjeljivati sredstva subvencije do 1.500.000,00 kn po prijavi, a raspoloživa sredstva Fonda po Pozivu iznose 25.000.000,00 kn.

 

 

Sve informacije o Pozivu dostupne su na:

http://www.fzoeu.hr/docs/tekst_javnog_poziva_enu_i_oie_industrija_2020_v1.pdf

 

Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra.

Predmet Javnog poziva za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu vanjske ovojnice, učinkovitije strojarske sustave, elektrotehničke sustave i ugradnju jednog ili više novih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim zgradama javne namjene sa sustavom kulturnog dobra.

Pravo na sredstva Fonda po ovom Pozivu mogu ostvariti jedinice lokalne i regionalne samouprave, tijela državne uprave, ustanove te ostali proračunski korisnici.

Fond će korisnicima dodjeljivati sredstva pomoći do 1.000.000,00 kn po prijavi. Raspoloživa sredstva Fonda po Pozivu iznose 9.700.000,00 kn.

 

Više informacije o ovom Pozivu pročitajte na:

http://www.fzoeu.hr/docs/tekst_javnog_poziva_kulturna_dobra_2020_v1.pdf

 

 

ODRŽANA LIVE KONFERENCIJA PROJEKTA CREATIVE@CBC

Putem LIVE videoveze, 28.10. održana je Najavna konferencija regionalnog projekta CREATIVE@CBC – Kreativne industrije i inovativni pristup razvoju ekonomije.

 

Podsjećamo kako je cilj ovog projekta razvoj mreže kreativnih industrija i osnivanje kreativnih centara s ciljem promicanja novih poslovnih modela, a u svrhu poticanja gospodarskog razvoja.

Uz Razvojnu agenciju SIMORA, partner projekta je i Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, dok je prijavitelj projekta Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” iz Prijedora.

 

Iz Razvojne agencije SIMORA javila se Andreja Šeperac te iznijela svoje viđenje kreativne industrije u stvarnosti te, kroz primjer projekta PISMO-Novska, objasnila rast, razvoj i djelovanje kreativne industrije.

Upravo je projekt PISMO-Novska odličan primjer uspješnosti i inovativnosti na djelu koje pružaju kreativne industrije, što je prepoznato i u široj javnosti koja je projekt PISMO-Novska izabrala kao najbolji EU projekt u Hrvatskoj u 2020.

 

S veseljem iščekujemo daljnje aktivnosti projekta CREATIVE@CBC, a vas pozivamo da nas pratite na našoj internetskoj stranici i svim društvenim mrežama na kojima ćemo redovito obavještavati o novostima projekta.

 

NAŠA LJUBAV ZA NJIHOVA SRCA

Obavještavamo vas da je napravljena Facebook stranica Naša ljubav za njihova srca 🙂

 

Pozivamo vas da zapratite Facebook stranicu na kojoj ćemo redovito objavljivati predivne fotografije stvorene kao dio humanitarno-umjetničkog projekta Naša ljubav za njihova srca čiji je cilj prikupiti financijska sredstva za uređenje Dječjeg doma Vrbina Sisak.

 

Park prirode Lonjsko polje ugostio je cijenjenu fotografkinju Ivu Lulić i multimedijskog umjetnika Zdenka Bašića koji su djecu iz Dječjeg doma Vrbina Sisak preobrazili u vile i vilenjake na bajkovitim lokacijama Čigoča, Kratečkog i Mužilovčice.

 

Neke od fotografija donosimo u nastavku, a nove fotografije redovito pratite na Facebook stranici 🙂

EDUKACIJA U PODRUČJU IZRADE VIDEOIGARA (GRAFIKA I PROGRAMIRANJE) U PISMO INKUBATORU

Razvojna agencija SIMORA nositelj je projekta Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji koji je započeo u svibnju 2018., a trajat će 30 mjeseci.

Cilj projekta je, kroz niz projektnih aktivnosti, educirati pripadnike ranjivih skupina (žene, mladi od 15 do 29 godina, osobe s invaliditetom, starije osobe, dugotrajno nezaposlene osobi, Romi, beskućnici, bivši ovisnici) i povećati njihovu zapošljivost te potaknuti poduzetništvo kroz provedbu lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, kao i umrežavanje, jačanje i educiranje članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije.

 

U sklopu projekta, u prostorijama poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj održava se besplatna edukacija za nezaposlene u području izrade videoigara – izrada grafike i programiranje.

Edukacija je već započela, a pohađa ju 10 polaznika. Cilj ove edukacije je obrazovati i osposobiti polaznike kako bi bili spremni na otvaranje vlastitih startupova te na samozapošljavanje 🙂

 

 

 

NOVI PROJEKT ZA RA SIMORA!

Novi projekt za Razvojnu agenciju SIMORA! 🙂

 

1. listopada 2020. započela je provedba projekta OBEC – One Block for Educational Credentials (Erasmus+).

Nositelj projekta je SWIDEAS AB (Švedska) dok su partneri Razvojna agencija SIMORA (Hrvatska), LAI Momo SOCIETA’ COOPERATIVA SOCIALE (Italija), Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA (Belgija) i Universita’ degli Studi di Urbino (Italija).

Ukupna vrijednost projekta je 234.490,00 EUR i traje 24 mjeseca.

OBEC je usmjeren istraživanju potencijala blockchain tehnologije u svrhu pojednostavljivanja izdavanja i prihvaćanja diploma/certifikata diljem Europe na jednak i provediv način. Projekt će se baviti istraživanjem trenutnog stanja u obrazovnom sustavu EU, a koje se tiče izdavanja i prihvaćanja diploma i certifikata, pronalaženjem najboljeg načina korištenja blockchain-a kroz razvoj kurikuluma, provedbu raznih treninga, kao i testiranjem tih mogućnosti.

 

NASTAVAK PROVOĐENJA MJERA ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA U DJELATNOSTIMA POGOĐENIMA COVID-19

Projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u Sisačko-moslavačkoj županiji ide dalje!

 

Aktualna kriza uzrokovana bolešću COVID-19 dovodi do novih kreativnih rješenja preživljavanja poduzetnica i poduzetnika u vrlo izazovnom ekonomskom razdoblju pred nama.

Stoga, Republika Hrvatska nastavlja provođenje mjera potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima COVID-19, odnosno nov paket mjera koji povećava mogućnost skraćenja radnog vremena s 50 na 70 posto, pruža maksimalnu mjesečnu potporu po radniku koja raste s dosadašnje 2000 kn na 2800 kn, uz oslobađanje od plaćanja doprinosa na taj iznos, a pojednostavljuje se i dokumentacija za dobivanje mjere.

Također, prilika se pruža i mikro, malim i srednjim poduzećima registriranima za djelatnost prerade, stavljanja na tržište i razvoj poljoprivrednih proizvoda kao što su masline, grožđe, mlijeko, meso, voće, povrće, ljekovito bilje te pakiranje jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda, a za koje je natječaj otvoren od 29. listopada 2020. od 00:00 sati do 5. studenoga do 12:00 sati. Ove mjere vezane su uz smanjenje priljeva.

 

Za sve informacije obratite se na e-mail poduzetnistvo@simora.hr ili ruralni@simora.hr te na broj telefona 044/544 204.

U RA SIMORA ODRŽANA EDUKACIJA O PRIPREMI I PROVEDBI EU PROJEKATA

Razvojna agencija SIMORA nositelj je projekta Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji koji je započeo u svibnju 2018., a trajat će 30 mjeseci.

Cilj projekta je, kroz niz projektnih aktivnosti, educirati 90 pripadnika ranjivih skupina (žene, mladi od 15 do 29 godina, osobe s invaliditetom, starije osobe, dugotrajno nezaposlene osobi, Romi, beskućnici, bivši ovisnici) i povećati njihovu zapošljivost te potaknuti poduzetništvo kroz provedbu lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, kao i umrežavanje, jačanje i educiranje članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije.

 

U sklopu projekta, u prostorima Razvojne agencija SIMORA, od 19.10. do 23.10.2020., održana je edukacija “Pisanje projekata, provedba projekata i izvještavanje koja je organizirana za zaposlenike i članove institucija Lokalnog partnerstva za zapošljavanje SMŽ.

Ciljevi edukacije odnosili su se na usvajanje znanja i vještina nužnih za uspješnu pripremu i provedbu EU projekata, s naglaskom na praktičnom radu i učenju kroz konkretne primjere projekata.

Zahvaljujući bogatom poslovnom iskustvu predavačice, svi polaznici su uspješno završili edukaciju i stekli nova, korisna znanja iz područja EU projekata 🙂

 

Pogledajte fotografije s edukacije: