Petak, veljača 28, 2020
Naslovnica Blog

Konferencija “Snažan inovacijski ekosustav za budućnost Europe”

U utorak, 18. veljače 2020. godine direktor Razvojne agencije SI-MO-RA Mario Čelan sudjelovao je na konferenciji Snažan inovacijski ekosustav za budućnost Europe.

Konferencija održana u prostorijama Europskog odbora regija u Bruxellesu, okupila je predstavnike svih zainteresiranih sektora, među njima i predstavnici organizacija članica META Group, ACCIÓ, Ljubljanske urbane regije, ICE Castilla y León, Bretagne Development Innovation, ADR Nord Est i Si-Mo-Ra. Na konferenciji su prepoznali važnost inovacija kao pokretača konkurentnosti i rasta kroz poticanje lokalne zajednice, stvaranje novih radnih mjesta, što na kraju dovodi do ekonomskog rasta i lakšeg prijelaza na inovativni ekosustav.

 

Javni poziv (ZO-2/2020) za neposredno sufinanciranje projekata ponovne uporabe proizvoda

Eco City

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv (ZO-2/2020) za neposredno sufinanciranje projekata ponovne uporabe proizvoda.

Više o natječaju OVDJE

111.187,50 kuna za OPG Vukić!

OPG-u Vukić Marica iz Desnog Trebarjeva, općina Martinska Ves odobrena je potpora za tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” u iznosu od 111.187,50 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vukić bavi se uzgojem žitarica, uljarica i proteinskih usjeva, a dobivena sredstva korisnica će uložiti u kupnju poljoprivrednog zemljišta i poljoprivredne opreme točnije u kupnju traktorske prikolice i rasipača za gnojivo. Provedbom ovog projekta OPG Vukić modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

Imaš viziju za Europu za sljedećih 70 godina?

Prijavi se za nagradu Robert Schuman!

Povodom 70. obljetnice Schumanove deklaracije koja se obilježava 9. svibnja 1950., Europski centar Roberta Schumana objavio je poziv na natječaj za „NAGRADE ROBERTA SCHUMANA“ koje se dodjeljuju tekstovima do dvije i pol stranice s prijedlozima o akcijama koje Europska unija 🇪🇺 može poduzeti tijekom sljedećih 70 godina.

Nagrada za prvo mjesto: 15 000 eura. Prijavite se OVDJE

111.187,50 kuna za OPG Kujundžić

OPG Kujundžić Dubravko iz Starog Grabovca pokraj Novske prijavio je projekt na tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” i dobio potporu u iznosu od 111.187,50 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kujundžić bavi se ratarstvom i pčelarstvom, a dobivena sredstva korisnik će uložiti u kupnju poljoprivredne mehanizacije i opreme (traktor i prikolica). Provedbom ovog projekta OPG Kujundžić modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

13 novih stanara u Inkubatoru PISMO

U četvrtak, 20. veljače 2020. godine svečano smo uručili nove Ugovore o samozapošljavanju za 13 mladih poduzetnika koji su odlučili svoje poslovanje pokrenuti u Inkubatoru PISMO.
Dobar vjetar u leđa, osim pristupa najmodernijoj tehnologiji, sigurno je i financijska potpora u visini od 155 tisuće kuna koju dobivaju: 55 tisuća od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 35 tisuća kuna od Sisačko-moslavačke županije i 65 tisuća kuna od Grada Novske. Sretno svima!

(fotografije: Željko Gašparović)

Koordinacija razvojnih agencija Slavonije, Baranje i Srijema u Osijeku

U četvrtak, 20. veljače 2020. godine sudjelovali smo na redovnoj koordinaciji razvojnih agencija Slavonije, Baranje i Srijema. Koordinacija je održana u prostorijama Zračne luke Osijek, a teme sastanka uz provedbu projekta Tehničke pomoći su bile Programiranje teritorijalne strategije, strateški projekti te predstavništvo Slavonije, Branje i Srijema u Bruxellesu.

 

 

148.250,00 kuna za OPG Kovačić!

OPG-u Kovačić Ana iz Lijevog Trebarjeva općina Martinska Ves odobrena je potpora za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” u iznosu od 148.250,00 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kovačić bavi se uzgojem jagoda, lješnjaka, peršina te ratarskih kultura. Dobivena sredstva korisnica će uložiti u izgradnju objekta za preradu voća čime bi se modernizirao proces rada i povećala prerada jagoda. Provedbom ovog projekta OPG Kovačić modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.

Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih uz Domovinski rat u 2020. godini.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • udruge registrirane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17 i 98/19) koje su se svojim statutom opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja Pozivom (promicanje vrijednosti Domovinskog rata te zaštita i promicanje interesa hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata)
  • udruge koje su uskladile statut sa Zakonom o udrugama ili su podnijele zahtjev za usklađivanjem statuta pri nadležnom uredu

Prihvatljive aktivnosti:

  • obilježavanje obljetnica stradavanja u Domovinskom ratu
  • obilježavanje obljetnica osnutka ratnih postrojbi
  • obilježavanja obljetnica akcija i operacija u Domovinskom ratu
  • obilježavanje prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat i braniteljsku populaciju
  • sportske i druge aktivnosti memorijalnog značaja koje se organiziraju u znak sjećanja na stradale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu
  • druge prihvatljive aktivnosti obilježavanja događanja iz Domovinskog rata.

Svaka udruga na Poziv može podnijeti najviše tri prijedloga (aktivnosti) za financiranje/sufinanciranje.
Ukoliko udruga podnosi više od jednog prijedloga (aktivnosti), svaki prijedlog mora dostaviti zasebno, odnosno na zasebnim obrascima za prijavu.

Tekst Poziva i Obrazac za prijavu prijedloga te ostalu pripadajuću dokumentaciju možete pronaći na poveznici OVDJE

111.187,50 kuna za OPG Resanović!

OPG Resanović Dragan prijavio je projekt na tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” i dobio potporu u iznosu od 111.187,50 kuna. Sjedište OPG-a nalazi se u mjestu Rujevac koje pripada općini Dvor. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Resanović bavi se govedarstvom, a dobivena sredstva korisnik će uložiti u kupnju junica i poljoprivredne mehanizacije i opreme (traktor, traktorska kosa, traktorski prednji utovarivač). Provedbom ovog projekta OPG Resanović modernizirati će i unaprijediti poslovanje na gospodarstvu te povećati proizvodni kapacitet.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.