Subota, listopad 19, 2019
Naslovnica Blog

Prijavili smo projekt „Poticanje deinstitucionalizacije kroz adaptaciju i prenamjenu prostora CZSS Sisak i Podružnice Obiteljski centar“

Projektni prijedlog „Poticanje deinstitucionalizacije kroz adaptaciju i prenamjenu prostora CZSS Sisak i Podružnice Obiteljski centar“ ukupne vrijednosti 3.266.300,00 kuna prijavili smo na Poziv Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo 616.200.000,00 milijuna kuna s ciljem ulaganja u socijalnu infrastrukturu.

Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Sisak uz partnera Sisačko-moslavačku županija. Projektom će se adaptirati i opremiti budući prostor Podružnice Obiteljski centar. Projektni prijedlog i dokumentaciju pripremio je Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije.

372.000,00 kuna za OPG Benak iz Dvora!

OPG Benak Milena iz Dvora prijavila je projekt na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” i dobila potporu u iznosu od 372.000 kuna.

OPG Benak bavi se stočarstvom, a dobivenom potporom planiraju kupiti potrebnu poljoprivrednu mehanizaciju te proširiti matično stado. Ovim ulaganjem će unaprijediti proces poslovanja na poljoprivrednom gospodarstvu, ali i povećati prihode.

Natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” predstavlja dobru priliku svim mladim poljoprivrednicima od 18 do 40 godina, koji bespovratna EU sredstva u iznosu od 50.000 eura, mogu koristiti za kupnju poljoprivrednog zemljišta, domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda i sl.

Projekt je pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA. Ovim projektom smo na 20.840.631,09 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.

Natječaj za podmjeru 10.2. “Očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih resursa u poljoprivredi”

Predmet Natječaja je dodjela potpore temeljem Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za provedbu podmjere 10.2. „Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi“.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi.

Ciljevi mjere:

– potaknuti poljoprivredne prakse koje su korisne za okoliš, ublažiti negativne učinke poljoprivrede i povećati bio raznolikost, kao i očuvati genetske resurse vezane uz poljoprivredu.
– očuvati tradicionalne biljne i životinjske vrste koje su prilagođene lokalnim uvjetima te su u opasnosti od izumiranja.

Natječaj je otvoren do 31.10.2019. a više informacija možete pronaći OVDJE https://ruralnirazvoj.hr/natjecaj-za-tip-operacije-4-2-1-povecanje-dodane-vrijednosti-poljoprivrednim-proizvodima/

Prijavili smo projekt „Uključi se“

Projektni prijedlog „Uključi se“ ukupne vrijednosti 2.071.800,82 kuna prijavili smo na Poziv Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguralo 616.200.000,00 milijuna kuna s ciljem ulaganja u socijalnu infrastrukturu.

Nositelj projekta je Dom za starije osobe Glina, a partnerske institucije Centar za socijalnu skrb Glina, Grad Glina i Sisačko-moslavačka županija. Projektom će se adaptirati i opremiti prostorije Doma u svrhu pružanja izvaninstitucijske usluge dnevnog boravka.

Projektni prijedlog i dokumentaciju pripremio je Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije.

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ OBUSTAVI POZIVA – Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza

Obavještavamo prijavitelje o privremenoj obustavi poziva u razdoblju od 15. listopada 2019. godine (17:00:00 sati) do 13. prosinca 2019. godine (12:00:00 sati). Naime, iznos zatražene bespovratne potpore zaprimljenih projektnih prijedloga premašuje raspoloživa bespovratna sredstva na trajno otvorenom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“.

Prijavitelji koji su predali svoje projektne prijedloge prije obustave Poziva, bit će obaviješteni o statusu njihovog projektnog prijedloga putem sustava eFondovi. Po obustavi Poziva podnošenje projektnih prijedloga kroz sustav eFondovi neće biti moguće.

Prijave zaprimljene do obustave bit će upućene u daljnji postupak dodjele.

Održali smo sastanak sa predstavnicima WBAF HRVATSKA!

Danas smo održali sastanak sa predstavnicima WBAF HRVATSKA (World business angels investment forum). Ured WBAF-a smješten je u Republici Hrvatskoj, točnije na području Krapinsko – zagorske županije. Predstavnici WBAF upoznali su nas s djelatnošću kojom se bave te predstavili mogućnosti financiranja za poduzetnike. Cilj je stvaranje poslovne mreže koja ima za cilj olakšati pristup kapitalu za poduzetnike početnike i poduzetnike u intenzivnoj fazi rasta. WBAF Hrvatska organizira 19. i 20. studenog 2019. Investicijski susret za poduzetnike. Za više informacija o sudjelovanju možete se javiti na acroatia@wbaforum.org i/ili na  simora@simora.hr, tel: 044/ 522 703.

Prijavili smo projekt “Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ”

Prijavili smo projekt “Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ” na poziv Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI). Ukupna vrijednost projekta je 799.793,72 kn.

Projekt Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ imat će za cilj stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja na području Sisačko – moslavačke županije pružanjem usluga poduzetnicima u svim fazama razvoja. Projekt će trajati 18 mjeseci i uključivat će niz informativnih radionica za poduzetnike, događanja poput okruglih stolova i konferencija te postavljanje web alata na internetsku stranicu SI-MO-RA d.o.o. koji će pomagati poduzetnicima u svakodnevnom poslovanju.

Projekt je pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA d.o.o.

140.050,00 kuna za mehanizaciju i novu proizvodnu liniju za preradu sokova!

Priliku za širenje, ali i uspješnije poslovanje, OPG Švarc je prepoznao u mjerama Programa ruralnog razvoja. Prijavio se na natječaj u sklopu podmjere 6.3, operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ i dobio potporu od 15.000 eura 😊

OPG Švarc nalazi se u Sisku, bavi se voćarstvom i povrćarstvom. Dobivenu potporu uložiti će u kupnju poljoprivredne mehanizacije te novu proizvodnu liniju za preradu sokova. Projektom vrijednosti 140.050,00 kuna modernizirati će OPG i unaprijediti poslovanje.

Projekt je pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA. Ovim projektom smo na 20.468.631,09 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.

Javni poziv za najam informatičke opreme

U nastavku se nalazi Javni poziv i Zahtjev za najam informatičke opreme.

Zahtjev

Poziv