Nedjelja, studeni 17, 2019
Naslovnica Blog

Četvrti dan spektakularnog gaming sajma Reboot InfoGamer!

Četvrti dan na Zagrebačkom Velesajmu prošao je spektakularno. Danas smo imali puno zanimljivih gostiju. Na naš poziv odazvala se ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak te posjetila izložbeni prostor Poduzetničkog inkubatora PISMO na Zagrebačkom Velesajmu. Predstavili smo joj aktivnosti Inkubatora PISMO, pokazali video igre polaznika koji su završili našu šestomjesečnu gaming edukaciju, a isprobala je i VR opremu. Posebno je zadovoljna sa novim srednjoškolskim programom Tehničar za razvoj videoigara u Tehničkoj školi Sisak, kao i da se sprema otvorenje takvog programa u Srednjoj školi Novska. Hvala ministrici na dolasku i podršci koju pruža našem projektu!

Posjetite nas možete do nedjelje, 17.11.2019. godine, očekujemo vas u paviljonu 8A na Zagrebačkom Velesajmu!

Kako je bilo, pogledajte u GALERIJI

Dođite na Zagreb Connect, najveću startup konferenciju u Hrvatskoj!

Tehnologije budućnosti, novi zagrebački Startup Factory timovi u utrci za milijun kuna, proslava 25 godina poticanja zagrebačkog high-tech poduzetništva, izvrsni predavači i inspirativne rasprave – sve to vas čeka na Zagreb Connectu 27. studenoga 2019. od 9:30 sati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb.

Dok timovi četvrte generacije predakceleracijskog programa Startup Factory intenzivno rade na usavršavanju proizvoda kojima će mijenjati budućnost nabolje, pozivamo vas, već danas u svoje kalendare zabilježite 27.11.2019. i veliku međunarodnu startup konferenciju Zagreb Connect!

Na Zagreb Connectu imat ćete priliku poslušati zanimljive rasprave o transferu tehnologije, intelektualnom vlasništvu i novim tehnologijama. Uspjeh na inozemnom tržištu postiglo je mnogo domaćih startupova i inovatora. Neki od njih su samozatajni i ne toliko poznati javnosti. Baš njih dovodimo na pozornicu!

Zagreb Connect je i veliko finale Startup Factory predakceleracijskog programa. 17 timova borit će se za bespovratna sredstva Grada Zagreba ukupne novčane vrijednosti 1 milijun kuna. Kroz Connect slavimo i 25 godina kontinuiranog poticanja tehnološkog poduzetništva
u Gradu Zagrebu.

Zagreb Connect organiziraju Grad Zagreb i ZICER – Zagrebački inovacijski centar. Izrael je zemlja partner. Prijave su otvorene do 25. studenog 2019. Osigurajte svoju besplatnu ulaznicu putem sustava ENTRIO.HR.

*Napomena: Besplatna kotizacija dodijelit će se redoslijedom zaprimljenih prijava do popunjenosti slobodnih mjesta.

Više informacija o konferenciji doznajte na web stranici zagrebconnect.hr.

Vidimo se!

OPG Čiča: 111.187,50 kuna za poljoprivrednu mehanizaciju!

OPG Čiča Kata iz mjesta Donji Viduševac pokraj Gline prijavio je projekt na natječaj za tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” te ostvario potporu u iznosu od 111.187,50 kuna. Gospođa Kata Čiča na svojem obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu bavi se uzgojem kokoši hrvatica a proizvodnja je usmjerena na višegodišnje nasade lijeske. Dobivena sredstva uložit će u kupovinu traktora, vučenog stroja za sakupljanje lješnjaka te atomizera. Želimo im puno uspjeha i sreće!!

Rezultati vrednovanja programa provedbe OPKK

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojoj ulozi Upravljačkog tijela za Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, osigurava provođenje vrednovanja programa tijekom programskog razdoblja u skladu s važećim Planom vrednovanja.

Uzimajući u obzir kako uspješnost provedbe OPKK uvelike ovisi o projektima odabranim za sufinanciranje, Upravljačko je tijelo kao jedno od prvih vrednovanja pokrenulo upravo vrednovanje sustava odabira projekata, primjene kriterija odabira i poštivanja horizontalnih načela, uključujući postupke izravne dodjele bespovratnih sredstava. Svrha vrednovanja bila je osigurati bolje razumijevanje sustava odabira projekata OPKK, te dobiti preporuke za njegovo poboljšanje, a obuhvatilo je sve Prioritetne osi OPKK, tj. postupak odabira projekata vrednovan je u svih deset (10) Prioritetnih osi.

Više informacija možete pronaći u dokumentima na poveznici:

Webstranica

Pregled ključnih značajki vrednovanja za korisnike

 

Produžen rok za podnošenje prijava po projektu Naukovanje za obrtnička zanimanja za 2019. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje izmjene Programa dodjele potpora male vrijednosti za poticanje naukovanja za obrtnička zanimanja u razdoblju 2019. – 2020. godina i Otvorenog javnog poziva za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2019. godinu. Ovim izmjenama trajanje Otvorenog javnog poziva za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ produljuje se do 30. studenog 2019. godine, a ostale izmjene navedenog Otvorenog javnog poziva i Programa dodjele potpora male vrijednosti za poticanje naukovanja za obrtnička zanimanja odnose se na poboljšanje teksta s ciljem preciziranja njegovog sadržaja i preveniranja različitog tumačenja istog te nemaju utjecaj na status prijava koje su već zaprimljene. Više o natječaju OVDJE

Drugi dan sajma Reboot InfoGamer

Drugi od dan dosad najvećeg Reboot InfoGamer sajma je iza nas. Veliki broj posjetitelja zagrijao je atmosferu na izložbenom prostoru PISMA. Osim najnovijih video igara, posjetitelji su se mogli upisati na našu besplatnu gaming edukaciju, koja u lipnju 2020. počinje u Novskoj.

Očekujemo vas u paviljonu 8A, na izložbenom prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO, imate još manje od 4 dana! U GALERIJI pogledajte kako smo se proveli drugi dan.

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+:Sport za 2020. godinu

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+:Sport za 2020. godinu, a Središnji državni ured za šport održat će besplatne stručne radionice osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport koje će se održati krajem 2019. godine i početkom 2020. godine

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+:Sport za 2020. godinu na koji se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije koje djeluju u području športa odnosno športske udruge te tijela javne vlasti i obrazovne institucije koje se bave znanstvenim radom ili obrazovanjem kadrova u športu.
Projekt treba biti prijavljen na jednu od tri područja aktivnosti – suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva ili neprofitna europska športska događanja. Proračun za potpore projektima u području športa iznosi 57,6 milijuna eura.
Rok za podnošenje novih prijedloga je 2. travnja 2020. godine. Informacije o uvjetima prijave objavljeni su u Programskom vodiču na Erasmus+ mrežnim stranicama Europske komisije, a tekst Poziva dostupan je na službenim jezicima Europske unije na sljedećoj poveznici.
Obavijest o datumu i mjestu održavanja radionica kao i obrazac za prijavu biti će objavljeni uskoro na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za šport.
Nacionalni Informativni dan o programu Erasmus+: Sport održat će se 26. veljače 2020. godine u Zagrebu.

Posjetite izložbeni prostor Inkubatora PISMO na gaming sajmu Reboot InfoGamer!

U utorak, 12.11.2019. godine u 10 sati na Zagrebačkom Velesajmu službeno je otvoren još jedan Reboot Infogamer, jedan od najvećih gaming sajmova na svijetu. Na ovogodišnjem sajmu za posjetitelje smo pripremili nikad zabavniji izložbeni prostor Poduzetničkog inkubatora PISMO. Osim video igara, svi zainteresirani će se moći prijaviti na našu gaming edukaciju koja se održava u Novskoj.

Na otvorenju su nas posjetili premijer Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te njihovi suradnici. Hvala svima na podršci!

Od 12. do 17.11.2019. godine posjetite izložbeni prostor Poduzetničkog inkubatora PISMO u paviljonu 8A na Zagrebačkom Velesajmu, od 10 do 20 sati. U GALERIJI pogledajte kako je bilo na otvorenju

OPG Galko uspješno je aplicirao na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima”

OPG Galko Antonio iz sela Paklenica pored Novske prijavio je projekt na natječaj za tip operacije 6.1.1 “Potpora mladim poljoprivrednicima” i dobio potporu u iznosu od 148.250,00 kuna. Gospodin Antonio Galko bavi se uzgojem djeteline i lucerne, a sada uz pomoć sredstava Europske unije planira proširiti svoju proizvodnju u sustavu krava tele kupnjom 10 junica.

Projekt je pripremila i provodi SI-MO-RA.